گزارش تصویری بازدید وزیر نفت از غرفه های صنعت پتروشیمی در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت:
وزیر نفت در دومین روز نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به همراه مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سالنهای ۳۸Bکه محل استقرار غرفه های صنعت پتروشیمی است، بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی وزیر نفت در جریان این بازدید با بیان اینکه بر اساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان دولت سیزدهم صددرصد کاتالیستهای موردنیاز صنعت پتروشیمی در کشور داخلیسازی خواهد شد، افزود: تا پایان امسال 6 مجتمع پتروشیمی جدید در کشور راهاندازی خواهد شد.
1401/02/25
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
صنعت پتروشیمی امروز بر قله افتخار نشسته است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، صنعت پتروشیمی را صنعتی ارزشآفرین و بدون ریسک عنوان کرد و گفت: این صنعت امروز بر قله افتخار نشسته است.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی، مرتضی شاهمیرزایی امروز در روز پایانی بیستوششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ظرفیت کنونی صنعت پتروشیمی ایران ۹۰ میلیون تن در سال است که با تکیه بر توان متخصصان و دانشمندان کشور تا ۱۰ سال آینده به ۲۰۰ میلیون تن در سال میرسد.
صفر تا 100 طرح اسلامآباد ایرانی خواهد بود:
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: طرح اسلامآباد غرب از جمله طرحهای پتروشیمی است که صفر تا ۱۰۰ آن از سوی سازندگان و دانشمندان ایرانی اجرا میشود.
1401/02/26
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد:
استفاده از ظرفیت های صنعت نفت برای ساخت طرح دانش بنیان پتروشیمی اسلام آباد غرب:
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در صورت نیاز از تمام ظرفیت های موجود در صنعت نفت و استان های همجوار برای ساخت طرح دانش بنیان پتروشیمی اسلام آباد غرب استفاده می کنیم.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی اسلام آباد غرب، مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عصر روز گذشته (پنجشنبه 15اردیبهشت ماه) از طرح ملی و دانش بنیان پتروشیمی اسلام آباد غرب بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت پیشرفت این طرح قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جلسه با مجری طرح ،سید عبدالعظیم پلاسعیدی و ارکان ساخت این طرح، با بیان اینکه در سال دانش بنیان، تولید و اشتغال زایی باید با تمام توان فعالیت کنیم، اظهارکرد: باید با جدیت واهتمام ویژه جبهه های کاری جدیدی را در سایت فعال می شود تا روند پیشرفت قابل قبولی را رقم بزنیم .
وی تصریح کرد: این طرح ملی و دانش بنیان برای کشوردارای اهمیت بسیاری است و با دانش فنی ایرانی و کاتالیستهای داخلی گاز را به متانول، متانول را پروپیلن و در نهایت پروپیلن را به پلیپروپیلن تبدیل خواهد کرد و می توان گفت که تکمیل زنجیره ارزش را تحقق خواهد بخشید.
شاهمیرزایی بر نظارت مستمر و جدی شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر روند ساخت این طرح تاکید کرد و گفت: در صورت نیاز از تمام ظرفیت های موجود در صنعت نفت و استان های همجوار برای پیشرفت این طرح استفاده خواهیم کرد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکیدکرد: طرح راهبردی GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب به عنوان الگوی منحصر بفردی برای اجرای طرح های مشابه آتی است و از تجربه های موجود به بهترین شکل بهره برد.
وی با بیان این که شرکت پژوهش و فناوری در کنار سایر مشاوران و پیمانکاران طرح باید تلاش کند تا برنامه زمان بندی در موعد مقرر اجرایی شود، گفت: همانطور که پیشتر نیز تاکید شده است ما همواره از تمام فعالان صنعت پتروشیمی در بخش های مختلف حمایت می کنیم.
تحریم، صنعت پتروشیمی را در مسیر توسعه متوازن قرار داد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه افزود: 27درصد از ظرفیت تولید پتروشیمی در منطقه غرب آسیا در اختیار ایران است و سهم ما در جهان2.7 درصد است که در صورت بهره برداری از طرح های جدید سهم کشورمان در سطح منطقه و جهان رشد چشمگیری را رقم خواهد زد.
وی ادامه داد: پس از دوران دفاع مقدس و نیز شرایط تحریم، صنعت پتروشمی ایران آموخته است که روی پای خود بایستد واز ظرفیت های داخلی استفاده کند و امروز همین تجربه ها این صنعت بزرگ را در مسیر رشد و توسعه متوازن قرارداده است.
به گزارش روابط عمومی اسلام آباد غرب، عملیات اجرایی احداث طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب به عنوان نخستین طرح تولید پلیپروپیلن از گازطبیعی در کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن پروپیلن 18 بهمن ماه سال 1399آغاز شد.
طرح ۵۴۵ میلیون دلاری GTPP اسلامآباد غرب در راستای تکمیل زنجیره ارزش، در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی احداث میشود .
1401/02/16
تکمیل بسته مدارک مهندسی پایه و سفارش گذاری تجهیزات دیر تحویل طرح دانش بنیان اسلام آباد غرب:
بسته مدارک مهندسی پایه طرح دانش بنیان زنجیره ارزش تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در ابعاد صنعتی تکمیل شد و سفارش گذاری تجهیزات دیر تحویل طرح به سازندگان داخلی در حال انجام است.
سیدعبدالعظیم پلاسعیدی مجری طرح GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی ، با قدردانی از تلاش های متخصصان و کارشناسان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، مشاوران و پیمانکاران این طرح ملی و دانش بنیان، اظهارکرد: بسته مدارک مهندسی پایه طرح دانش بنیان زنجیره ارزش تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در ابعاد صنعتی با همت متخصصان ایرانی تکمیل شده است.
مجری طرح GTPP مجتمع پتروشیمی اسلام آباد غرب تصریح کرد: عملیات اجرایی ساخت طرح GTPP اسلام آباد غرب با نظارت کامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال انجام است.
وی با بیان این که استفاده از نیروهای بومی برای ساخت این طرح در اولویت قرار دارد گفت 92 درصد آنها از نیروهای بومی استان کرمانشاه و شهرستان اسلام آباد غرب هستند و باید بر این نکته تاکید کرد که از زمان شروع طرح تاکنون 930 هزار نفر ساعت کار بدون حادثه به ثبت رسیده است.
مجری طرح GTPP مجتمع پتروشیمی اسلام آباد غرب ادامه داد: کلیه نیازها و تجهیزات مهم، راهبردی و دیر تحویل از سازندگان ایرانی ثبت سفارش شده است و برای نخستین بار کمپرسور سنتز از سوی سازندگان ایرانی برای این طرح دانش بنیان ساخته می شود.
پلاسعیدی با تاکید بر این که کلیه مجوزهای لازم برای ساخت و اجرای طرح GTPP اسلام آباد غرب اخذ شده است افزود: با هدف ایمنی کامل، استاندارد ضریب زلزله بطور کامل در طرح رعایت شده است .
1401/02/16
آئین گرامیداشت روز درختکاری با کاشت نهال در سایت پتروشیمی اسلام آبادغرب:
آئین گرامیداشت روز درختکاری همزمان با فرخنده میلاد امام حسین( ع) وروز پاسدار ، با کاشت نهال در پتروشیمی اسلام آباد غرب برگزار گردید .
به گزارش روابط عمومی شرکت پتروشیمی اسلام آباد غرب ، دراین مراسم آقای حیدری فرماندار اسلام آباد غرب ، حجت الاسلام موسوی زمانی امام جمعه اسلام آباد غرب ، جانشین فرماندهی سپاه شهرستان و مدیران شهرستان برگزار گردید ، امام جمعه محترم شهرستان اسلام آباد غرب ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت روز پاسدار و همچنین ضرورت ترویج مدیریت سبز در شهرستان ، از برگزاری آئین درختکاری ودست اندرکاران مراسم تقدیر نمود . سرهنگ موسوی جانشین فرماندهی سپاه شهرستان نیز ضمن تقدیر از برگزاری آئین گرامیداشت روز درختکاری ، خاطر نشان نمودند کاشت هر درخت به یاد یک شهید والامقام دردستورکارمراسمات امسال قرارگرفته است .
1400/12/15
بازدید دادستان و فرمانده نیروی انتظامی اسلام آباد از پتروشیمی اسلام آباد غرب:
به گزارش روابط عمومی شرکت پتروشیمی اسلام آباد غرب ، آقای ملایری دادستان اسلام آباد به همراه سرهنگ مبارکی فرمانده نیروی انتظامی اسلام آباد غرب وهیئت همراه در دیدار با مهندس پلاسعیدی مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب ، الزامات امنیتی طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب را مورد بررسی قرار دادند .
در این جلسه ملاحظات پدافند غیر عامل ، حفاظت فیزیکی ، دوربین های مدار بسته ، تهدیدات و زیر ساختها مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب نیز آخرین وضعیت اجرایی طرح را تشریح نمودند و گزارشی از اقدامات انجام شده در طرح جهت مواجه با تهدیدات را ارائه نمودند .
1400/11/20
تأکید وزیر نفت بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی:
وزیر نفت در بازدید از نمایشگاه ایران پلاست بر لزوم توجه و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی ، جواد اوجی وزیر نفت روز (دوشنبه،18 بهمن ماه) به همراه مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از سالن 38 این نمایشگاه بازدید و بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش تأکید کرد.
براساس این گزارش، مدیران و نمایندگان شرکتهای حاضر در نمایشگاه نیز در جریان این بازدید، گزارشی از روند دستاوردها، فعالیتها، برخی از چالشها و برنامههای آتی در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی را ارائه کردند.
پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست از 18 تا 21 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران دایر است.
1400/11/19
تا پایان دولت سیزدهم در تأمین کاتالیستهای مورد نیاز صنعت پتروشیمی خودکفا می شویم:

وزیر نفت با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی توجه مطلوبی به موضوع تکمیل زنجیره ارزش داشته است، افزود: تا پایان دولت سیزدهم در تأمین کاتالیستهای مورد نیاز صنعت پتروشیمی خودکفا می شویم.
جواد اوجی، وزیر نفت صبح امروز (سهشنبه، هفتم دیماه) پس از آیین گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی و بازدید از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران در جمع خبرنگاران با تبریک این روز به همه فعالان صنعت پتروشیمی اظهار کرد: صنعت پتروشیمی امسال کمک شایانی به درآمد ارزی کشور داشته است به طوریکه از ابتدای امسال تاکنون ۹ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی به سامانه نیما واریز شده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی توجه مطلوبی به موضوع تکمیل زنجیره ارزش داشته است، افزود: امروز به من قول داده شد که تا پایان دولت سیزدهم در تأمین کاتالیستهای مورد نیاز صنعت پتروشیمی به همت شرکتهای پژوهشی و دانشبنیان و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی خودکفا شویم.
وزیر نفت با بیان اینکه سهم ایران از تجارت جهانی صنعت پتروشیمی به مقداری نیست که مورد رضایت ما باشد، ادامه داد: انشاءالله با برنامهریزیها در دولت، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای صنایع مادر و زنجیره صنایع تکمیلی بهطور حتم در کنار طرحهای پتروشیمی در حال اجرا و نیز طرحهای جدید، زنجیره صنایع تکمیلی نیز رقم خواهد خورد که این همان اقتصاد مقاومتی مورد نظر است.
اوجی به ارزش افزوده بالا، سرمایهگذاری پایین و ریسک کم و فراهم بودن دانش فنی صنایع تکمیلی اشاره کرد و گفت: این نوع طرحها را میتوان در مناطق کمبرخوردار اجرا کرد.
جایی بهتر از سرمایه گذاری در طرح های تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی نیست:
وزیر نفت با بیان اینکه جلوگیری از خامفروشی راهی جز توسعه صنعت پتروشیمی ندارد، گفت: جایی بهتر از صنعت پتروشیمی برای سرمایهگذاری نیست و طرحهای تکمیل زنجیره، ارزشمند است.
به گزارش روابط عمومی ، جواد اوجی امروز (سهشنبه، هفتم دیماه) در آیین گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی با بیان اینکه امروز امید و دلگرمی بزرگی در بازدید از توانمندیهای مجموعه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در من ایجاد شد و صنایع پتروشیمی به پشتوانه همین مراکز علمی و پژوهشی فعالیت میکنند، تصریح کرد: مواد خام در مجتمعهای پتروشیمی به محصولات متنوع تبدیل میشوند که خود نماد جلوگیری از خامفروشی است.
وی با اشاره به اینکه ۶۷ واحد پتروشیمی در کشور فعال است که محصولات باارزش تولید میکنند، افزود: پتروشیمیها از ابتدای سال تاکنون ۹ میلیارد دلار به سامانه نیما عرضه کردند و برآورد میشود تا پایان سال این رقم به ۱۲ میلیارد دلار برسد.
وزیر نفت با بیان اینکه تقاضای محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی روندی خیرهکننده دارد و هرچه در این صنعت سرمایهگذاری کنیم، باز هم کم است، اظهار کرد: جایی بهتر از سرمایه گذاری در طرح های تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی نیست.
اوجی با یادآوری اینکه ۱۵ هزار واحد صنعتی در کشور از خوراک واحدهای پتروشیمی استفاده میکنند، ادامه داد: امروز حدود ۸۰ میلیون مترمکعب در صنعت پتروشیمی صرف سوخت و خوراک میشود که محصولات با ارزش تولید میکنند و از سوی دیگر روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی مصرف میشود.
وی با بیان اینکه امسال در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تدابیری اندیشه شده که قیمت خوراک را بشود ثابت دید و سرمایهگذار آسودهخاطر باشد، تصریح کرد: محصولات پتروشیمی کمتر دچار آسیبهای تحریم شده است.
67 واحد فعال پتروشیمی در کشور
وزیر نفت با بیان اینکه امروز امید و دلگرمی بزرگی در بازدید از توانمندیهای مجموعه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در من ایجاد شد و دستاوردها و توانمندیها این مرکز و نخبگان آن مایه افتخار کشور است، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی امروز نه تنها در ایران بلکه در جهان دارای اهمیت زیادی است.
اوجی با اشاره به اینکه بخش عمده صادرات در صنعت نفت اعم از نفت خام، میعانات گازی و بخشی از محصولات پتروشیمی بهصورت خام انجام میشود، افزود: با وجود چنین مراکزی بخشی از نفت و میعانات گازی در واحدهای پتروشیمی به محصول پتروشیمی تبدیل میشود که بیشتر واحدهای صنایع کشور به آن نیاز دارند و به نوعی جلوگیری از خام فروشی است.
وی ادامه داد: نفت و گازی که ما صادر میکنیم در کشورهای دیگر در واحدهای پتروشیمی و زنجیره آن تبدیل به کالاهای ارزشمند میشود و با چند برابر قیمت آن را به خودمان میفروشند.
وزیر نفت به توسعه صنعت پتروشیمی در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه ظرفیت کنونی سالانه محصولات پتروشیمی که بیش از ۹۰ میلیون تن است بخش اعظم نیازهای کشور را برطرف میکند، تصریح کرد: صنایع پتروشیمی به پشتوانه همین مراکز علمی و پژوهشی در حال فعالیت هستند.
اوجی با یادآوری اینکه هم اکنون ۶۷ واحد پتروشیمی در کشور فعال است و محصولات با ارزش تولید میکنند و هدف اصلی هم همین است که جلو خام فروشی در کشور را بگیریم، تأکید کرد: جلوگیری از خامفروشی راهی جز توسعه صنعت پتروشیمی ندارد.
وی با بیان اینکه تقاضای محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی روند خیرهکننده دارد و پیشبینی شده است این روند رشد تا سال ۲۰۴۰ میلادی به ۱۶۰ درصد هم برسد، اظهار کرد: تقاضا در دیگر بخشهای هیدروکربوری (نفت خام و میعانات گازی) یک تا دو درصد پیشبینی شده است بنابراین هر اندازه در صنعت پتروشیمی سرمایهگذاری کنیم، کم است.
آسیب اندک پتروشیمیها از تحریم
وزیر نفت با اشاره به اینکه سرمایهگذار بهدنبال جای مطمئن، کمریسک، سودآور و تأمین خوراک پایدار برای سرمایهگذاری است، تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شد که هیچ جا مناسبتتر از صنعت پتروشیمی برای سرمایه گذاری نیست زیرا ارزش افزوده بالایی دارد.
اوجی بر ضرورت تکمیل زنجیره ارزش در پتروشیمی تأکید کرد و با بیان اینکه افزون بر صادرات پتروشیمی، باید محصولات میانی پتروشیمی به کالاهای تکمیلی تبدیل شوند، افزود: نزدیک به ۱۵ هزار واحد صنعتی از خوراک پتروشیمیها استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه ایران ۳۴ هزار میلیارد مترمکعب ذخایر گازی قابل برداشت دارد، ادامه داد: خوراک بیش از ۵۰ درصد پتروشیمیها گاز است و امروز پتروشیمیها روزانه ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف میکنند که بخشی از آن بهعنوان خوراک و بخشی هم برای تأمین سوخت استفاده میشود.
وزیر نفت تأکید کرد: تبدیل گاز به محصولات پتروشیمی مصداق اجرای اقتصاد مقاومتی است و هر چقدر بتوانیم در این زمینه حرکت کنیم به اشتغالزایی و درآمدزایی کمک خواهیم کرد، ضمن اینکه محصولات پتروشیمی کمترین آسیب را از تحریمها دیده است.
تزریق به سامانه نیما تا پایان سال، ۱۲ میلیارد دلار
اوجی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون شرکتهای پتروشیمی با وجود شرایط سخت و تحریم نزدیک ۹ میلیارد دلار به سامانه نیما عرضه کردند و برآورد میشود تا پایان سال این رقم به ۱۲ میلیارد دلار برسد، اظهار کرد: به جرأت میگویم این مقدار تنه به تنه درآمدهای حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی حرکت میکند.
وی با اشاره به اینکه در فصل سرما روزانه نزدیک به ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و برای گرمایش اختصاص مییابد و تنها ۷۰ میلیون متر مکعب برای پتروشیمی که ارزآوری بالایی دارد در نظر گرفته میشود، گفت: این در حالی است که در بخش خانگی بهدلیل بهینه مصرف نشدن هدر میرود.
نسلهای آینده ما را نمی بخشند
وزیر نفت ادامه داد: نسلهای آینده ما را نمیبخشند که گاز را از میدانی مانند پارسجنوبی که هدیه خداوند است برداشت میکردیم و آن را به جای ایجاد ارزش افزوده، برای گرمایش میسوزاندیم، هیچ جای دنیا چنین اتفاقی نمیافتد.
اوجی با بیان اینکه باید با برنامهریزیهای انجام شده، گاز را به سمت صنایع و تبدیل به ارزشافزوده هدایت کنیم، تصریح کرد: یک پتروشیمی اوره و آمونیاکی با تولید یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن در سال با یک خط لوله ۶ یا ۸ اینچ و روزانه ۴ میلیون متر مکعب گاز چقدر ارزش افزوده بالایی ایجاد میکند؟ در صنایع تکمیلی و پاییندستی اشتغال و درآمد بیشتر هم میشود.
وی گفت: به امید روزی که نمودار مصرف گاز نزولی باشد، هر چند در سالهای اخیر رشد ۱۰ تا ۱۲ درصدی مصرف گاز داشتیم و مجبور شدیم در فصول سرد، گازرسانی صنایع را محدود کنیم و آن را به بخش خانگی تزریق کنیم.
تولید سنتی را کنار بگذاریم
وزیر نفت به لایحه بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تدابیری اندیشیده است که قیمت خوراک ثابت باشد تا سرمایهگذار مطمئن باشد، امیدواریم لایحه تصویب شود و سرمایهگذارانی که در این حوزه سرمایهگذاری می کنند آسودهخاطر باشند.
اوجی با بیان اینکه سیاست دولت و وزارت نفت حمایت همهجانبه از صنعت پتروشیمی و مراکز علمی و پژوهشی است، اظهار کرد: تأکید میکنم که بهطور حتم در واگذاری طرحها، زنجیرهاش هم فعال شود و به علاقهمندان سرمایهگذاری در این صنعت اعلام میکنم که بهطور حتم پس از فعال شدن در بخش مادر این صنعت، در بخش پاییندست هم حضور داشته باشند.
وی بر ضرورت تکمیل زنجیره تأکید کرد و گفت: تا پایان دولت سیزدهم همه کاتالیستهای صنعت پتروشیمی از سوی این شرکت یا از سوی شرکتهای پژوهشی و دانشبنیان ایرانی، بومیسازی میشود.
وزیر نفت در پایان ضمن قدردانی از تمام کارکنان و نخبگان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: اگر قرار است در صنعت نفت تحولی رخ دهد باید به علم، دانش و فناوری روزآمد دنیا روی بیاوریم و تولید سنتی را کنار بگذاریم، ۱۰۰ سال از عمر صنعت نفت گذشته است، بسیاری از کشورها با ذخایر کمتر از ایران تولید و درآمد ارزی بیشتری دارند و از دانش، تولید ثروت میکنند، امیدواریم روزی برسد که ایران نیز از دانش تولید ثروت کند.
1400/10/08
دستگاه ها، صنعتگران و سرمایه گذارانی که میتوانند صنعت پتروشیمی را یاری کنند وارد میدان شوند:
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آستانه هشتم دی؛ روز صنعت پتروشیمی گفت: از همه دستگاههایی که میتوانند ما را یاری کنند از جمله صنعتگران، فعالان و سرمایهگذاران تقاضا دارم وقت بگذارند و این بخش را یاری و کمک کنند تا برنامههای خوبی که در این صنعت تدوین شده است، به سرانجام برسد.
به گزارش روابط عمومی ، مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز سهشنبه (هفتم دیماه) در آیین گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی با تبریک و خداقوت به کارکنان خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی با بیان اینکه کشورهایی که گامهای بلندی برای پیشرفت خود برداشتهاند همگی بهوسیله نیروهای متخصص، عالم و دانشمند بوده است، گفت: بهعنوان فرد کوچکی از صنعت پتروشیمی در همین جا قول میدهم با همه وجود در کنار شما صنعتگران پتروشیمی باشم.
وی پتروشیمی را صنعتی پیشران، ارزشآفرین و اشتغالزا دانست که بهنوعی بخشهای دیگر را یاری میکند و افزود: از همه دستگاههایی که میتوانند ما را یاری کنند از جمله صنعتگران، فعالان و سرمایهگذاران تقاضا دارم وقت بگذارند و این بخش را یاری و کمک کنند تا برنامههای خوبی که در این صنعت تدوین شده است به سرانجام برسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: حدود ۷۰ طرح در این صنعت در حال اجرا داریم که ارزش آنها حدود ۱۰۵ تا ۱۰۶ میلیارد دلار است و با کمک شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان میتوانیم این برنامهها را به پیش ببریم.
وی عنوان کرد: ما باید از درون جوششی را از خود نشان دهیم زیرا از بیرون آن کمکی که توقع هست وجود ندارد و هر جایی هم که کاری انجام شده از روی عزت نفس و ابتکار عمل شما دانشمندان و متخصصان بوده است.
شاهمیرزایی با اشاره به اینکه قرار است ۵۰ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی تا چند سال آینده افزوده شود، گفت: میتوانیم حساب کنیم که از طریق بخش بالادست و پاییندست و زنجیره ارزش و آخرین نقطهای که بیشتر وزارت صمت (صنعت، تجارت و معدن) راهبری آنها را بهعهده دارد میتوانیم اتفاق شگرفی را در این کشور رقم زنیم و این جهاد علمی، اقتصادی و اشتغال برای آیندگان اثربخش خواهد بود و میتوانیم در دنیا سربلند باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: از همه جوانانی که در این صنعت فعال هستند بهویژه دانشجویان، محققان و پژوهشگران درخواست میکنم با همه وجود به این صنعت کمک کنند و به یاری ما بیایند، همچنین همه افرادی را که در دور و نزدیک کشور برای این صنعت فعالیت کنند دعوت میکنم وارد میدان شوند. از سرمایهگذاران و شرکتهای دانشبنیان میخواهم بهصورت عملیاتی وارد این صنعت شوند.
وی عنوان کرد: وزیر نفت اشراف خوبی بر حوزههای عملیاتی و تخصصی دارد، از این رو از ایشان میخواهم بهصورت همهجانبه از صنعت پتروشیمی حمایت کنند.
حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران
شاهمیرزایی با تشویق علاقمندان به سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: سرمایهگذارانی که بهدنبال مجوز هستند و یا موافقتهای اصولی دریافت کردهاند به جد بیایند و مجوزهایشان را به برنامه و طرح تبدیل کنند، شرکت ملی صنایع پتروشیمی آمادگی دارد در هر موردی که لازم باشد، سرمایهگذاران را حمایت کند.
وی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ارباب نیست، این شرکت و همکاران و متخصصان آن خدمتگزار این صنعت باید باشند، افزود: همکاران بنده کمک حال سرمایهگذاران، تولیدکنندگان، طراحان، واحدها پژوهشی و همه فعالان این حوزه هستند و وظیفه دارند که موانع شما را از پیش پای شما بردارند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: این شرکت توقع دارد که علاقهمندانی که تمایل به اجرای پروژههای بزرگ در این صنعت دارند به توصیههای متخصصان شرکت ملی صنایع پتروشیمی توجه کنند، صنایع آببر و انرژیبر باید در مناطقی احداث شوند که زیرساختهای آن فراهم باشد.
کارگران؛ سرمایههای اصلی صنعت
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه همه کارگران و زحمتکشان و همه کسانی که با ظاهر در سطوح انتهایی صنعت پتروشیمی در حال فعالیت هستند، سرمایههای اصلی این صنعت هستند، گفت: مدیران، خدمتگزار شما هستند تا شما رسالت و وظیفه اصلی را در این صنعت انجام دهید.
وی با بیان اینکه بیشترین واگذاریها پس ازابلاغ قانون اصل ۴۴ در بخش صنعت پتروشیمی انجام شده است، افزود: شرکت ملی صنعت پتروشیمی نیز از مأموریت اولیه خود برای اجرای طرحهای پتروشیمی خارج شده است و در دوره تنظیمگری و توسعهای و راهبری کلان قرار دارد بنابراین لازم است که سازوکارهای دوره کنونی متناسب با مأموریتهای کنونی اصلاح شود.
نسخه اولیه اساسنامه جدید آماده شد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه نسخه اولیه اساسنامه جدید این شرکت آماده شده است که لازم است مراحل تصویبخواهی را در وزارتخانه طی کند تا سرانجام در مجلس تصویب شود و بتوانیم جایگاه کنونی قانونی واقعی خود را در این صنعت تعریف کنیم.
شاهمیرزایی بر پایبندی واحدهای پتروشیمی بر تعهد تأمین خوراک صنایع پایین دست تأکید کرد و افزود: مجتمعهای پتروشیمی متناسب به توصیهها و دستورعملهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی پایبند باشند تا با یک نظم منطقی، همکاری بخشهای خصوصی این صنعت به درستی تعریف و انجام شود.
وی، ظرفیت سالانه صنعت پتروشیمی را در حال حاضر ۹۰ میلیون تن اعلام کرد و ادامه داد: بهطور میانگین حدود ۷۵ درصد از این ظرفیت فعال است که نیاز است تنظیمگری لازم از سوی همکاران بنده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شود تا رفتار منطقی در این صنعت حاکم شود.
1400/10/08
اشتغال بیش از ۸۰ درصدی نیروهای بومی در پتروشیمی اسلام آباد:

روابط عمومی پتروشیمی اسلام آباد غرب طی اطلاعیه اعلام کرد :بکار گیری نیروهای پیمانکاری مطابق طرح طبقه بندی مشاغل وزارت نفت ، در دست انجام است و به ترتیب بر اساس واجدین شرایط شهرستان اسلام آباد غرب و در اولویت بعدی استان کرمانشاه اقدام می شود.
به نقل از روابط عمومی پتروشیمی اسلام آباد غرب؛ در حال حاضر ۲۹۲ نفر در سایت پتروشیمی اسلام آباد غرب مشغول بکار هستند که مطابق شماره ملی و محل تولد شناسنامه ، ۷۰ درصد نیروها ، بومی شهرستان اسلام آباد غرب و در مجموع ۸۳ درصد بومی استان کرمانشاه می باشد .
با توجه به اینکه طرح ملی زنجیره پروپیلن بر پایه دانش فنی ایرانی است و انتخاب پیمانکاران بر اساس مقررات سازمان برنامه و بودجه و آیین نامه کمیسیون معاملات دولتی صورت می پذیرد شرکتهای صاحب صلاحیت کشوری بکار گرفته می شوند و طبیعی است که از کادر مدیریت خود در پروژه ها استفاده نمایند لذا کمتر از ۱۷ درصد کادر مدیریتی غیر بومی در سایت پتروشیمی اسلام آباد غرب حضور دارند .
لازم بذکر است که شرایط بکار گیری فوق صرفا مربوط به دوره طرح می باشد و ضوابط بکار گیری نیروی انسانی در دوران بهره برداری ، از طریق آزمون و مطابق مقررات مربوطه انجام خواهد شد.
1400/09/28
پیشرفت طرح GTPP اسلام آباد غرب به 6 درصد رسید:
مجری طرح GTPP اسلام آباد غرب گفت: عملیات اجرایی ساخت طرح GTPP اسلام آباد غرب به عنوان نخستین پروژه توسعه ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از خصوصی سازی، به پیشرفت 6درصدی رسید.
سیدعبدالعظیم پلاسعیدی مجری طرح GTPP اسلام آباد غرب اظهار کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده روند ساخت طرح زنجیره پلیمر اسلام آباد غرب از شتاب مطلوبی برخوردار است و با توجه به این که بر اساس برنامه باید به 5.8درصد پیشرفت طرح دست می یافتیم با 6درصد پیشرفت از برنامه نیز جلوتر هستیم.
وی افزود: پیشرفت تولید مدارک مهندسی این طرح ملی ، برپایه دانش شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به بیش از 40درصد رسیده است و فرایند خرید تجهیزات ایرانی طرح نیز آغاز شده و دریک ماه گذشته 1500 تن ورق مخازن متانول ازسوی سازندگان ایرانی تحویل سایت شده است.
پلا سعیدی ادامه داد: عملیات بتن ریزی فونداسیون رینگ مخازن 75 هزارمتر مکعبی طرح زنجیره ارزش تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در پتروشیمی اسلام آباد غرب با حجم 1600مترمکعب به پایان رسیده است و عملیات نصب مخازن 75 هزار مترمکعبی از هفته آینده اغاز خواهد شد.
وی با بیان این که سازه های اصلی خطوط ارتباطی میان واحد ها در مرحله اجرای فونداسیون است گفت: حدود 400 مترمکعب بتون ریزی اتاق کنترل انجام شده است و روند ساخت طرح GTPP اسلام آباد با نظارت کامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال انجام است.
مجری شرکت صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب اظهارکرد: قیمت مناسب، کیفیت بالا و برنامه زمان بندی منظم به عنوان 3 اصل مهم برای ساخت این طرح مورد توجه ویژه ای قرار دارد.
وی با اشاره به استفاده از نیروهای بومی برای ساخت این طرح گفت: بیش از300 نفردر سایت اسلام اباد غرب مشغول به کار هستند که 90درصد آنها از نیروهای بومی استان کرمانشاه و شهرستان اسلام آباد غرب هستند و باید بر این نکته تاکید کرد که از زمان شروع طرح تاکنون 471.466 نفر ساعت کار بدون حادثه به ثبت رسیده است.
1400/09/24
بازدید آقای محمدی نژاد مدیر عامل محترم بانک تجارت استان کرمانشاه و آقای مهندس بساق زاده عضو محترم هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی از طرح زنجیره ارزش پروپیلن اسلام آباد غرب
آقای مهندس بساق زاده عضو محترم هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی از روند پیشرفت طرح زنجیره ارزش پروپیلن اسلام آباد غرب بازدید نمودند .در این بازدید آقای مهندس پلاسعیدی مدیر عامل محترم پتروشیمی اسلام آباد غرب ، روند پیشرفت طرح زنجیره ارزش تولید پروپیلن از گاز طبیعی را تشریح نموده و اعلام نمودند با گذشت ۸ ماه از صدور مجوز اجرای طرح دانش بنیان اسلام آباد غرب و با همت پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و متخصصین ایرانی ، مهندسی طرح رو به اتمام است و بزودی در بخشی از جبهه های کاری وارد مرحله نصب می شویم .
آقای مهندس بساق زاده نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده از دست اندر کاران پروژه تشکر نمودند .
همچنین آقای محمدی نژاد زمینه های همکاری بانک تجارت استان را تشریح نمودند .
1400/08/12
بازدید دکتر حسن عزیزی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از روند اجرایی پتروشیمی در اسلام آباد غرب:
حسن عزیزی در سفر به شهرستان اسلام آبادغرب از روند اجرای طرح توسعه ای نفت و گاز استان بازدید و در جریان عملیات بتن ریزی مخازن ٧۵ هزار متر مکعبی طرح GTPP (پتروشیمی اسلام آباد غرب) قرار گرفت.
◇ مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در گفتگو با مدیر عامل این مجموعه به عنوان پتروشیمی چهارم استان کرمانشاه، اظهار نمود: پتروشیمی اسلام آباد یکی از پروژههای مهم و اشتغال زای استان است و همواره جزء مطالبات اصلی مردم و مسئولین شهرستان اسلام آباد غرب بوده است.
◇ حسن عزیزی ضمن تقدیر از تلاش های شبانه روزی و جهادی مدیر عامل و کارکنان مجموعه پتروشیمی اسلام آباد غرب، ادامه داد: خوشبختانه از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار است و مطابق برنامه در حال ساخت و ساز می باشد.
◇ مهندس پلاسعیدی مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب در این دیدار و گفتگو، با اشاره به اینکه در این مجتمع در حال حاضر ۲۰۰ کارگر مشغول فعالیت هستند، گفت: ۹۰ درصد نیروهای استخدامی در این مجتمع از نیروهای بومی منطقه هستند.
◇ مدیر عامل پترو شیمی اسلام آباد غرب در ادامه این گفتگو ضمن ارائه گزارشی از روند عملیات اجرایی ساخت پروژه گفت: تولید فاز اول پتروشیمی به محصول بسیار ارزشمند پروپیلن اختصاص دارد و تاکنون دو سرمایهگذار برای راه اندازی واحدهای پایین دست این مجموعه، مراجعه کردهاند.
◇ پلاسعیدی از پیگیری اجرای فاز دوم پروژه پتروشیمی و راه اندازی آن خبر داد و گفت: فاز دوم به تولید پلی پروپیلن اختصاص دارد که از ارزش افزوده بسیار بیشتری برخوردار است و در پایین دست آن نیز پروژه های با ظرفیت اشتغال زایی بسیار بالایی شکل خواهد گرفت.
◇ پتروشیمی اسلام آباد غرب دومین طرح بزرگ در دست اجرای شهرستان است که بعد از سال ها تلاش مسوولان به مرحله اجرا رسیده که با حضور استاندار کرمانشاه عملیات بتن ریزی مخازن ٧۵ هزار متر مکعبی آن آغاز شد.
◇ برای راه اندازی این پروژه ۵۴۵ میلیون دلاری برآورد شده است و تا حالا یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان در پروژه هزینه و بسیاری از قطعات نیز خریداری شده است.
◇ این پروژه نقطه عطفی در صنعت نفت و گاز در استان کرمانشاه است و به عنوان یک پروژه توسعه ای بسیار بزرگ ثمرات بسیار خوبی برای اسلام آباد غرب و منطقه خواهد داشت.
◇ قابل ذکر است: عملیات اجرایی طرح پتروشیمی اسلام آبادغرب در بهمن ماه سال ١٣٩٩ به عنوان نخستین طرح تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در کشور آغاز شد و یکی از ۱۵ پروژه طرح توسعه ای ۷۳ هزار میلیارد تومانی نفت و گاز استان کرمانشاه است.
1400/07/19
سفر استاندار کرمانشاه به اسلام آباد غرب:
استاندار کرمانشاه در سفر به اسلام آباد غرب از روند اجرایی طرح دانش بنیان تولید پروپیلن از گاز طبیعی پتروشیمی اسلام آباد غرب بازدید کردند و در جریان عملیات بتن ریزی مخازن 75هزار متر مکعبی طرح GTPP اسلام آباد غرب قرار گرفتند.
استاندار محترم کرمانشاه در این بازدید ضمن تقدیر از روند مطلوب انجام کارها ، از پیگیری جهادی و تلاش شبانه روزی آقای مهندس پلاسعیدی مدیرعامل پتروشیمی اسلام آباد غرب، آقای حیدری فرماندار اسلام آباد غرب و حمایت و پشتیبانی مسیولین استانی و شهرستان تشکر نمودند .
1400/07/18
استاندار کرمانشاه:
اجرای پروژه GTPP نقطه عطف صنعت نفت در اسلام آباد غرب است
استاندار کرمانشاه گفت: اجرای طرح تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در پتروشیمی اسلام آباد غرب, نقطه عطف شکوفایی صنعت نقت وگاز در این منطقه کشور است.
به گزارش روابط عمومی، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه امروز یکشنبه (۱۸ مهرماه) در بازدید از روند اجرای طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب ضمن تشکر و قدردانی از عوامل اجرای این طرح ملی و ارزشمند, اظهارکرد: کاری که شما در این منطقه از کشور انجام می دهید,بسیار مهم و ارزشمند است و می تواند توسعه بسیاری را برای منطقه اسلام آباد غرب و استان کرمانشاه در پی داشته باشد.
بازوند با ابراز خشنودی از تهیه و ابلاغ سند راهبردی پتروشیمی اظهار کرد: تهیه این سند و ابلاغ آن بسیار ارزشمند و امیدوارم مهندس اوجی وزیر محترم نفت نیز بدان اهتمام ورزند و پیگیر آن باشند.
وی گفت: استانداری همچنین مدیران اجرایی استان برای به ثمر نشستن طرح ارزشمند تولید پلی پروپیلن به عنوان یک زنجیره ارزش, نهایت همکاری را با عوامل اجرای طرح خواهند داشت.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: این طرح می تواند تحول جدی را در امر اشتغال زایی منطقه و استان کرمانشاه به دنبال داشته باشد.
اشتغال بیش از 400 نفر در پروژه اسلام آباد غرب/ 240 بومی
در جریان این بازدید مهندس پلاسعیدی مدیر عامل شرکت پتروشیمی اسلام آباد غرب نیز در توضیح روند اجرای طرح تولید پلی پروپیلن در این واحد صنعتی گفت: این طرح با تخصیص اعتباری بالغ بر ۵۴۵ میلیون دلار در دست اجراست و تاکنون افزون بر یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با تاکید بر این که این طرح ۱۰۰ درصد ایرانی است, تصریح کرد: در اجرای طرح یاد شده از نیروهای بومی استان کرمانشاه بهره گرفته شده است و این مهم تا زمان بهره برداری ادامه خواهد داشت.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۴۰۰ نفر در کل طرح مشغول به کار هستند که ۲۴۰ نفر آن در بخش اجرایی در سایت مشغول به کار هستند که از این تعداد 90 درصد نیروهای بومی استان کرمانشاه و شهرستان اسلام آباد غرب می باشند.
1400/07/18
عملیات بتن ریزی مخازن 75 هزار متر مکعبی طرح GTPP اسلام آباد غرب آغاز شد
عملیات بتن ریزی فونداسیون رینگ مخازن 75 هزارمتر مکعبی طرح زنجیره ارزش تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در پتروشیمی اسلام آباد غرب آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی، سیدعبدالعظیم پلاسعیدی مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب اظهار کرد: تنها پس از گذشت چهار ماه از انعقاد قرارداد EPCC پتروشیمی اسلام آباد غرب، عملیات بتن ریزی فونداسیون رینگ مخازن 75 هزارمتر مکعبی طرح زنجیره ارزش تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در پتروشیمی اسلام آباد غرب آغاز شد.
وی افزود: بلافاصله پس از انعقاد قرارداد تجهیز کارگاه با پیمانکار اجرایی در سایت انجام شد و پس از خاکبرداری و آرماتوربندی مخازن به میزان 400 تن، بتن ریزی مخازن به میزان 1600 متر مکعب از امروز آغاز می شود .
به گفته مدیر عامل شرکت پتروشیمی اسلام آباد غرب، هم اکنون انکربولت های فونداسیون مخازن وارد سایت شده پیمانکار حفاظت کاتدیک و پیمانکار نصب ورق های مخازن انتخاب شده و بالغ بر 1100 تن از ورق های مخازن تحویل به سایت شده است و طبق برنامه نصب می شود همچنین، نقشه های فونداسیون اتاق کنترل و برق واحدهای فرایندی و خاکبرداری فونداسیون پایپ رک اصلی مجتمع آغاز شده است.
پلاسعیدی خاطر نشان کرد: طرح دانش بنیان تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی که برای اولین بار و با بکار گیری دانش فنی ایرانی در شهرستان اسلام آباد غرب در دست احداث است توسط پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری توسعه یافته است و در حال حاضر حدود 240 نفر در این طرح ملی مشغول بکار می باشند که حدود 90 درصد از نیرو های انسانی بومی استان کرمانشاه وشهرستان اسلام آباد غرب هستند.
GTPP اسلام آباد غرب در سال 1403 به بهره برداری می رسد:
پیش از این، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرده بود: پروژه GTPP اسلام آباد غرب به عنوان اولین پروژه توسعه ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از خصوصی سازی، در سال 1403به بهره برداری می رسد.
بهزاد محمدی افزود: پروژه GTPP اسلام آباد، نخستین پروژه ملی در صنعت پتروشیمی است که زنجیره آن از مسیر گاز طبیعی به پروپیلن و پلی پروپیلن توسعه پیدا می کند و از این لحاظ یک مگا پروژه محسوب می شود.
وی حجم سرمایه گذاری این طرح را 545 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: دانش فنی این پروژه طی سالیان متمادی و با تلاش پژوهشگران ایرانی در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه داده شده است.
1400/07/14
بازدید سردار مطیعی معاون انرژی سازمان پدافند غیر عامل کشور از پتروشیمی اسلام آباد غرب:
به گزارش روابط عمومی شرکت پتروشیمی اسلام آباد غرب ، سردار مطیعی معاون انرژی سازمان پدافند غیر عامل کشور به همراه جناب آقای حیدری فرماندارشهرستان اسلام آباد غرب ، سرهنگ سلطانقلی فرمانده سپاه پاسداران اسلام آباد غرب و دکتر قربانی معاون مدیر کل پدافند غیر عامل استان کرمانشاه وهیئت همراه در دیدار با مهندس پلاسعیدی مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب ، الزامات پدافند غیر عامل در طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب را مورد بررسی قرار دادند .
در این جلسه که آقای دکتر ملکشاهی مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی زاگرس هم حضور داشتند ملاحظات پدافند غیر عامل ، حفاظت فیزیکی ، تهدیدات و زیر ساختها مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب ، آخرین وضعیت اجرایی طرح و اهمیت طرح بومی وملی دانش بنیان GTPP و مزایای آن از جمله تکمیل زنجیره ارزش را تشریح نمودند و گزارشی از اقدامات انجام شده در طرح جهت مواجه با تهدیدات را ارائه نمودند .
سردار مطیعی نیز ضمن مثبت ارزیابی نمودن اقدامات انجام شده بر ارتقای سطح حفاظت فیزیکی و آمادگی حراست پتروشیمی اسلام آباد غرب جهت مقابله با تهدیدات با هماهنگی فرمانداری وسپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید نمودند .
1400/06/23
بازدید ویژه امام جمعه محترم اسلام آباد غرب از روند کاری پتروشیمی شهرستان:
به گزارش روابط عمومی پتروشیمی
🔷 روز دوشنبه امام جمعه محترم اسلام آباد غرب با جمعی از همراهان خود با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و پرسنل پتروشیمی اسلام آبادغرب جهت اطلاع از روند کاری روبه رشد این منطقه و پتروشیمی شهرستان، دیدار کردند.
در این دیدار توضیحات جامع و کاملی در خصوص فعالیتها،اهداف و راهبردهای این منطقه ارائه و همچنین آخرین وضعیت پیشرفت طرح مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت تا مشکلات و موانع طرح مورد شناسایی و حل شود.
🔺 ایشان خاطر نشان کرد که این طرح یک اقدام بسیار مهم برای اشتغال پایدار در میان استان های غرب کشور به شمار می رود ودر صورت تکمیل زنجیره ارزش در سال های آتی شاهد ایجاد اشتغال های زیادی در استان کرمانشاه خواهیم بود که از تمام توان و ظرفیت خود برای تحقق شعار سال ( تولید،پشتیبانی ها و مانع زدایی ها) به نحو احسن استفاده خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی در مورد روند کاری پتروشیمی اسلام آباد غرب افزود:
این طرح بهعنوان افتخاری ملی و برای نخستینبار در صنعت پتروشیمی با بهکارگیری دانش فنی ایرانی اجرا میشود و قرار است برای نخستینبار در صنعت پتروشیمی کشور ، محصول ارزشمند پروپیلن تولید شود که توسعه زنجیره آن بهشدت مورد نیاز صنایع تکمیلی است.
طرح GTPP اسلامآباد غرب همسو با تکمیل زنجیره ارزش، در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس با دانشفنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی احداث میشود .
1400/06/15
تاکید بهزاد محمدی بر لزوم شتاب در ساخت طرح ملی و راهبردی پتروشیمی اسلام آباد غرب
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن بازدید از طرح راهبردی GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب اعلام کرد: پیشرفت این طرح در حوزه های مهندسی . کالا و عملیات اجرایی تا شهریور امسال به 5 درصد رسیده و طی ماه های آتی شتاب بیشتری خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی، بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه بازدید های دوره ای خود، امروز یکشنبه (14 شهریور ماه) از طرح ملی پتروشیمی اسلام آباد غرب بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت پیشرفت این طرح قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره بازدید امروز، گفت: این طرح بعنوان یک افتخار ملی و برای اولین بار در صنعت پتروشیمی با بکارگیری دانش فنی ایرانی اجرا می شود و قرار است برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی کشور از متانول ، محصول ارزشمند پروپیلن تولید شود که توسعه زنجیره آن به شدت مورد نیاز صنایع تکمیلی است.
وی گفت: این طرح در بخش EPC حدود 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و طبق برنامه باید در سال 1403 به بهره برداری برسد و برای رسیدن به این هدف باید از تمام ظرفیت های موجود استفاده کرد و به سمت افزایش ظرفیت تولید پروپیلن در کشور گام برداشت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: از ماه آتی ساخت ساختمان های صنعتی، مخازن و پایپرک ها آغاز می شود و با دریافت تدریجی اقلام پروژه ، شتاب خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی، عملیات اجرایی احداث طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب به عنوان نخستین طرح تولید پلیپروپیلن از گازطبیعی در کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن پروپیلن با فرمان معاون اول رئیس جمهوری 18 بهمن ماه سال 1399آغاز شد.
طرح ۵۴۵ میلیون دلاری GTPP اسلامآباد غرب در راستای تکمیل زنجیره ارزش، در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی احداث میشود که برای ۳۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در دوران ساخت اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.
1400/06/14
بهرهبرداری از 6 طرح پتروشیمی تا پایان 1400:
به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهزاد محمدی دیروز (سهشنبه، ۲۹ تیرماه) در حاشیه بازدید از طرح اسلامآباد غرب و مجتمع اوره و آمونیاک کرمانشاه اظهار کرد: پارسال ۱۷ طرح پتروشیمی به بهرهبرداری رسید و از تعداد ۱۱ طرح باقیمانده از سبد جهش دوم صنعت پتروشیمی، ۶ طرح در سال جاری و پنج طرح در نیمه نخست سال آینده وارد مدار تولید میشوند.
وی افزود: ۳۹ طرح فعال نیز در سبد طرحهای جهش سوم قرار دارند که تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسند و با بهرهبرداری از آنها ظرفیت تولید به ۱۳۷ میلیون تن خواهد رسید و درآمدهای صنعت پتروشیمی به ۳۵ میلیارد دلار افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه درآمد صنعت پتروشیمی پارسال ۱۵ میلیارد دلار بوده است، گفت: امسال این رقم به حدود ۲۱ میلیارد دلار میرسد و تا سال ۱۴۰۴ درآمد این صنعت به ۳۵ میلیارد دلار میرسد.
محمدی تصریح کرد: با تعریف سه بخش توسعهای و تعریف ۴۶ طرح یعنی طرحهای پیشران، راهبردی و خوراک ترکیبی که تعدادی از طرحها در حال اعطای مجوز و یا تخصیص زمین هستند، در سال ۱۴۰۶ ظرفیت تولید به ۱۶۰ میلیون تن و درآمد به ۵۰ میلیارد دلار میرسد.
پیگیری مستمر برای شتاب در ساخت طرح اسلامآباد غرب
وی ادامه داد: پس از خصوصیسازی طرح اسلامآباد غرب نخستین پروژهای است که از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با دانش فنی ایرانی اجرا میشود و توسعه مییابد و امید است که با پیگیریهای مستمر در سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری برسد و تولید پروپیلن از گاز طبیعی برای نخستین بار در کشور محقق شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: این طرح برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی اهمیتی ویژه دارد و با دانش فنی ایرانی و کاتالیستهای داخلی گاز را به متانول، متانول را پروپیلن و در نهایت پروپیلن را به پلیپروپیلن تبدیل میکند.
محمدی با اشاره به اینکه عملیات بتونریزی و سیویل این طرح و ساخت مخازن در شهریورماه آغاز میشود، گفت: برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی «زمان و برنامه» از اهمیت بالایی برخوردار است و در نشست امروز همانند نشستهای پیشین برنامه کلان طرح و همچنین هدفگذاری روند فعالیتها در ماههای آینده بررسی شد؛ نظارت و پیگیری بر روند اجرای این طرح با جدیت دنبال میشود.
وی طرح توسعه صنایع پتروشیمی کرمانشاه را یکی از طرحهای جهش سوم صنعت برشمرد و اظهار کرد: این طرح بیش از ۴۵ درصد پیشرفت دارد و با توجه به برنامهریزیهای انجام شده روند ساخت آن شتاب گرفته است.
1400/04/29
GTPP اسلام آباد غرب در سال 1403 به بهره برداری می رسد:
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران خبر داد: پروژه GTPP اسلام آباد غرب به عنوان اولین پروژه توسعه ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از خصوصی سازی، در سال 1403به بهره برداری می رسد.
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جریان بازدید دوره ای از روند عملیات اجرایی پروژه GTPP اسلام آباد غرب که صبح امروز (شنبه 22 خرداد) انجام شد، گفت: پروژه GTPP اسلام آباد، نخستین پروژه ملی در صنعت پتروشیمی است که زنجیره آن از مسیر گاز طبیعی به پروپیلن و پلی پروپیلن توسعه پیدا می کند.
بهزاد محمدی با بیان اینکه، پروژه اسلام آباد غرب، اولین پروژه ای است که پس از خصوصی سازی ها، توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در دست توسعه است، افزود: عملیات اجرایی این پروژه در سه فاز تعریف شده است و از این لحاظ یک مگا پروژه محسوب می شود. در ابتدا از مسیر گاز طبیعی به متانول می رسیم و از این مسیر به سمت پروپیلن که قلب دانش فنی پروژه است و نهایتا به سمت تولید پلی پروپیلن حرکت خواهیم کرد.
وی حجم سرمایه گذاری این طرح را 545 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: دانش فنی این پروژه طی سالیان متمادی و با تلاش پژوهشگران ایرانی در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه داده شده است و پیش بینی می شود، این پروژه با شتابی که در فرایند عملیاتی اجرایی دارد، در سال 1403 به مرحله بهره برداری و تولید برسد.
تغییر چهره صنعت پتروشیمی در بخش توسعه زنجیره ارزش و ایجاد تنوع در سبد محصولات
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران خاطر نشان کرد: یکی از عواملی که باعث شده است صنعت پتروشیمی کشور در مسیر توسعه طرح های تولید پروپیلن موفق نباشد، عدم دستیابی به دانش فنی تولید این محصول راهبردی است. در حال حاضر ظرفیت تولید پروپیلن کشور در حدود یک میلیون تن در سال است، ولی نیاز ما نزدیک به 4 میلیون تن در سال است.
بهزاد محمدی با تاکید بر اهمیت توسعه زنجیره پروپیلن در کشور، افزود: از برنامه های راهبری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تغییر چهره این صنعت در بخش توسعه زنجیره ارزش و ایجاد تنوع در سبد محصولات تولیدی تا سال 1404 است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر مجوز ساخت برخی از پروژه های GTPP یا GTP که نه تنها پروپیلن بلکه مشتقات پروپیلن را تولید خواهند کرد، صادر شده است که امیدواریم با انجام پروژه های تولید پروپیلن از مسیر گاز و همینطور پروژه های PDH از مسیر پروپان، تولید 4 میلیون تنی پروپیلن و توسعه زنجیره ارزش از این مسیر تا سال 1404 محقق شود.
همچنین، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، در ادامه سفر خود به اسلام آباد غرب، در جلسه بررسی روند اجرایی این طرح با حضور عوامل اجرایی و پیمانکاران، با تاکید بر حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از این طرح ملی خطاب به مدیران اجرایی و پیمانکاران گفت: مدل اجرای این پروژه متفاوت است و باید در مسیر اجرای این طرح ملی، فضای تعامل و همکاری نهادینه شود.
1400/03/22
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد:
افزوده شدن 20 محصول جدید به سبد محصولات صنعت پتروشیمی با تحقق طرح های جهش سوم:
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که، هماکنون ۴۰ طرح فعال هم در قالب طرحهای جهش سوم فعال است، گفت: با تحقق طرحهای جهش سوم، 20 محصول جدید به سبد محصولات پتروشیمی افزوده می شود.
بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز دوشنبه ( سوم خردادماه) در نشستی خبری از مدیران، متخصصان و کارگران صنعت پتروشیمی برای ثبت رکوردهای تاریخی قدر دانی کرد و گفت: بسیار خوشحالیم که صنعت پتروشیمی، بهعنوان صنعت طلایی کشور، روز به روز نقش و جایگاه خودش را در اقتصاد ملی مستحکمتر میکند.
محمدی رشد تقاضای سالانه فرآوردههای نفتی در دنیا را کمتر از ۹ دهم درصد و رشد تقاضای سالانه محصولات پتروشیمی را نزدیک پنج درصد دانست و افزود: این نشانه مهمی برای لزوم توسعه هر چه بیشتر صنعت پتروشیمی است و ما باید با بهکارگیری منابع هیدروکربنی غنی نفت و گاز بهعنوان خوراک و براساس نقشه دقیق و مدون و بیش از پیش به سمت توسعه سریع و هوشمندانه صنعت پتروشیمی و خلق ثروت حرکت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عمر ۵۸ ساله صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از ۶۵ میلیون تن سال ۹۸ با بهرهبرداری از ۱۷ طرح و افزایش ۲۵ میلیون تنی به ۹۰ میلیون تن رسیده است که رکورد بینظیری در تاریخ این صنعت به شمار میآید.
محمدی میانگین پیشرفت ۱۰ طرح باقیمانده جهش دوم صنعت پتروشیمی را ۸۴ درصد برشمرد و با بیان اینکه این طرحها تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد، گفت: با تحقق ۱۰۰ میلیون تن، صددرصد برنامه ششم توسعه در بخش پتروشیمی محقق میشود.
وی با بیان این که هماکنون ۴۰ طرح فعال هم در قالب طرحهای جهش سوم فعال هستند و ظرفیت تا سال ۱۴۰۴ به حدود ۱۳۵ میلیون تن میرسد، افزود: با تحقق طرحهای جهش سوم، رتبه ایران در تولید محصولات پایه در خاورمیانه از رتبه دوم به جایگاه نخست ارتقا مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر نقش صنعت پتروشیمی در گذر از خامفروشی تأکید کرد و گفت: صنعت پتروشیمی پارسال (سال ۹۹) ۴۰ میلیون تن انواع خوراک شامل گاز طبیعی، اتان، میعانات گازی، گاز غنی، نفتا و نفت سفید از صنعت نفت و گاز کشور دریافت کرده که معادل یک میلیون بشکه نفت خام در روز است.
محمدی ادامه داد: این عدد در سال ۱۴۰۴ با تکمیل و بهرهبرداری از ۵۰ طرح فعال صنعت پتروشیمی به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار معادل بشکه نفت خام در روز افزایش خواهد یافت و این رشد از منظر گذر از خامفروشی اهمیت بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه هماکنون ۶۷ مجتمع پتروشیمی فعال داریم و با بهرهبرداری از طرحهای باقیمانده جهش دوم که تا پایان سال به مدار تولید میآیند تعداد مجتمعهای تولیدی به ۷۷ مجتمع افزایش مییابد، تصریح کرد: پارسال (سال ۹۹)، ۶۲ میلیون تن محصول در این صنعت تولید شد که بخشی از آن در خود صنعت به مصرف رسید و ۳۵ میلیون تن به عنوان محصول نهایی قابل فروش عرضه شده است.
به گفته محمدی، بهصورت معمول ۳۰ درصد محصولات تولیدی در صنایع داخلی مصرف و ۷۰ درصد آن به کشورهای مختلف صادر میشود.
صادرات 10 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی در سال99
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه این نشست خبری به موضوع صادرات محصولات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: سال ۹۹ با وجود محدودیتهای ناشی از تحریم و کاهش تقاضای ناشی از کرونا، ۲۵ میلیون تن صادرات داشتیم که درآمد ارزی ناشی از آن ۱۰ میلیارد دلار بوده است.
محمدی با بیان اینکه از سبد ۳۵ میلیون تن محصول نهایی صنعت پتروشیمی، ۱۰ میلیون تن به بازار داخلی عرضه شده و ارزش فروش داخلی ۵ میلیارد دلار بوده است، تأکید کرد: به جرأت میتوان گفت هیچ صنعتی در کشور نداریم که به پاییندست خود ۱۰ میلیون تن محصول عرضه کند. این حجم محصول به رونق و اشتغال بینظیری در ۱۵۰۰۰ بنگاه بزرگ و کوچک در پاییندست صنعت پتروشیمی منجر میشود.
وی با بیان اینکه درسال گذشته ۴۰ نوع مواد شیمیایی و حدود ۳۴۰ گرید محصولات پلیمری به بازار عرضه شده است، افزود: سال ۱۴۰۴ با بهرهبرداری از طرحهای در دست اجرا، ۲۰ محصول جدید نیز به سبد محصولات صنعت پتروشیمی اضافه و سبد متنوعتر خواهد شد.
سرمایه گذاری 79 میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: تا امروز ۷۹ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایهگذاری شده است. این عدد با اتمام طرحهای باقیمانده جهش دوم به ۸۲ میلیارد دلار و با تکمیل طرحهای جهش سوم به ۱۰۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ خواهد رسید.
محمدی با بیان اینکه ما با هدف توسعه زنجیره ارزش، تأمین نیاز صنایع پاییندستی، ایجاد تنوع در سبد محصولات و کاهش واردات محصولات گران قیمت ۳۳ طرح پیشران در ۶ زنجیره، بهعنوان فرصتهای سرمایهگذاری تعریف کردیم و در معرض سرمایهگذاران قرار داده شده است،گفت: تاکنون برای متقاضیان ۱۵ طرح پیشران مجوز صادر شده است. ظرفیت این طرحها 3.3 میلیون تن و حجم سرمایهگذاری آن 3.5 میلیارد دلار برآورد شده است.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از این طرحها ۱۸ نوع محصول جدید و خاص برای نخستین بار به سبد محصولات صنعت افزوده میشود و دغدغه بنگاههای صنایع پاییندستی در تأمین مواد اولیه و ۷۰ درصد از واردات 1.3 میلیارد دلاری کاهش مییابد.
زنجیره پروپیلن، مهمترین زنجیره طرحهای پیشران است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مهمترین زنجیره طرحهای پیشران را زنجیره پروپیلن برای جبران کمبود در کشور عنوان کرد و افزود: به همین منظور طرحهای تولید پروپیلن از متانول و در نقاطی که متانول وجود ندارد از گاز طبیعی و همینطور از پروپان برنامهریزی شده و ما مصمم هستیم ظرفیت تولید پروپیلن را از یک میلیون تن فعلی به ۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ افزایش دهیم.
محمدی به موضوع پژوهش و فناوری در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و مهمترین رویداد این بخش در سال ۹۹ را رونمایی از دانش فنی فرآیند تولید پروپیلن از متانول دانست و توضیح داد: ما برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی کشور شاهد ساخت یک طرح بزرگ پتروشیمی با دانش فنی تمام ایرانی با تولید محصول راهبردی پروپیلن خواهیم بود و بهدلیل اهمیت موضوع، شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهعنوان یک شرکت توسعهای اجرای این طرح را دنبال میکند و روند بومیسازی دانش فنی فرآیندهای پتروشیمیایی در سایر محصولات هم بهسرعت دنبال میشود.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ نوع کاتالیست در صنعت پتروشیمی به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار در سال مصرف میشود، گفت: ۲۰ نوع کاتالیست عمده صنعت پتروشیمی داخلیسازی شده و ۱۶ نوع دیگر تا پایان امسال (۱۴۰۰) بومیسازی میشود. درمجموع ۲۰۰ میلیون دلار از مهمترین و با ارزشترین کاتالیستها از سبد ۲۷۵ میلیون دلاری تا پایان سال بومیسازی میشود.
پرسش و پاسخ نمایندگان رسانه ها از معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی
خبرگزاری فارس: بارها اعلام شده هدف از احداث پتروشیمی اسلام آباد غرب تامین نیاز داخلی است و صادرات نیست. از سوی دیگر اعلام می شود در تلاشیم تا صنایع پایین دستی را توسعه دهیم . با این حال تا کنون توسعه دقیق تری در مورد اینکه چگونه می خواهیم صنایع پایین دستی را توسعه دهیم را نه از وزارت نفت و نه از وزارت صمت ندیده ام. توضیحی می فرمایید؟
محمدی: طرح اسلام آباد غرب تاکید داریم که ما به عنوان ایرانی این دانش فنی که بعد از 15 سال در پژوهش و فناوری توسط دانشمندان کشور خودمان توسعه پیداکرده را در طرح اسلام آباد داشته باشیم و از این منظر این طرح، طرحی ملی و خاص است. محصولات این طرح در استان ها غرب و شمال غرب به مصرف می رسد و ما نمی توانستیم طرحی که در اسلام آباد غرب به لحاظ آمایش سرزمین و تامین آب داریم را به نقطه دیگری منتقل کنیم. از سوی دیگر، متانول ایران در ماهشهر و عسلویه تولید می شود و انتقال آن از جنوب به شمال غرب کشور کار غیر منطقی است.
تلاش شد در فاز اول گاز طبیعی به متانول تبدیل شده و بعد به سمت تولید پروپیلن ادامه زنجیره از آن مسیر برویم.
متانول مازادی که در آنجا تولید می شود به مصرف استان های شمالی کشور می رسد و مادیگر مجبور نیستیم متانول را از جنوب کشور در فاصله طولانی حمل کنیم و به شمال و شمال غرب کشور برسانیم. بخشی نیز در پایین دست آن به پلی استال و فرم آلدهید تبدیل می شود و مجوز این دو طرح صادر و سرمایه گذار نیز تعیین شده است.
ما در گام دیگر در تلاشیم تا در پایین دستی پروپیلن مجوز تغییر محصول پلی پروپیلن به محصولات ارزشمند تر را ازشورای اقتصاد بگیریم که در حال پیگیری است.
البته هیچ کدام از اینها نافی اینکه طرح اسلام آباد یک طرح مهم و راهبردی برای کشور است، نیست و اولین طرحی است که در این ابعاد با دانش فنی و کاتالیست های ایرانی توسعه پیدا خواهد کرد .در بخش اول این طرح که مجوز شورای اقتصاد را دارد تولید پروپیلن و پلی پروپیلن را در دستور کار داریم.
در تلاش هستیم تا شاید 2 یا 3 محصول دیگر را از پروپیلن تولید کنیم و به سمت محصولات راهبردی تر حرکت کنیم.
1400/03/03
جلسه آغاز قرارداد طرح GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب برگزار شد:
تببین راهبردهای NPC در اجرای طرح اسلام آباد غرب:
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر نظارت دقیق و راهبردی بر نحوه ساخت طرح GTPP طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب تاکید کرد.
بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز شنبه(25 اردیبهشت ماه) در جلسه آغاز قرارداد EPCC طرح GTPP مجتمع پتروشیمی اسلام آباد غرب که با حضور مدیران ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پیمانکاران طرح برگزار شد اظهارکرد: جلسه امروز جلسه ای مهم است، کارفرما و پیمانکار به عنوان تیم راهبری و اجرا در کنار هم قرار دارند و فقط نقش های آنها متفاوت است و به عنوان یک تیم و در کنار هم فعالیت خواهند کرد و در راستای اهداف پروژه گام برمی دارند.
وی درباره ویژگی های طرح اسلام آباد غرب بیان کرد: طرح اسلام آباد غرب پس از اخذ مجوزهای لازم نخستین طرحی است که پس از خصوصی سازی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ساخته می شود و امید است که فعالیت ها بر اساس برنامه پیش رفته و به نتیجه برسد.
محمدی با بیان این که این طرح مهم و ملی با هدف تولید پروپیلن با استفاده از گاز طبیعی در دسترس برای نخستین بار در کشور ساخته خواهد شد تصریح کرد: در سال های گذشته مجوزهای متعددی صادر شده بود که به دلیل نبود دانش فنی به مرحله اجرا نرسید اما اکنون با دانش فنی بومی طرح اسلام آباد غرب عملیاتی می شود.
وی با تاکید برحمایت NPC از این طرح و تامین مالی پروژه خطاب به پیمانکاران گفت: با یک برنامه ریزی دقیق فعالیت های اجرایی خود را با جدیت انجام دهید و ازامروز که این طرح کلید می خورد ما در شرکت ملی صنایع پتروشیمی در فضای مطالبه گری هستیم و همکاری دو طرفه سبب خواهد شد تا پروژه در زمان خود به بهره برداری برسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: منطقه اسلام آباد غرب دارای شرایط ویژه ای است و در راستای آمایش سرزمین و در منطقه ای محروم این طرح اجرا خواهد شد که این امردارای اهمیت ویژه است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
لزوم توجه به مدیریت زمان وریسک در اجرای طرح اسلام آباد غرب
امیر وکیل زاده مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این جلسه اظهارکرد: این طرح برای NPC دارای اهمیت است و طرح است که پیشتر اجرا نشده است بنا بر این 3 عامل شناسایی ذینفعان و تاثیر آن روی پروژه و رضایت کارفرما، مدیریت زمان در برنامه ریزی ها و همچنین مدیریت ریسک باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.
اتحاد صنعت و پژوهش با اجرایی شده طرح اسلام آباد غرب
علی پژوهان مدیرعامل شرکت پزوهش و فناوری پتروشیمی نیز در جلسه آغاز قرارداد EPCC طرح GTPP مجتمع پتروشیمی طرح اسلام آباد غرب گفت: خود را متعهد می دانیم که با دتمام توان از این طرح ملی حمایت کنیم و خوشبختانه اکنون می توان گفت که اتحاد صنعت و پژوهش با اجرایی شده طرح اسلام آباد غرب تحقق یافت.
وی افزود: دانش فنی این طرح از سوی شرکت پزوهش و فناوری پتروشیمی تامین می شود و این سنگین ترین سرمایه گذاری کارفما است که روی تکنولوژی بومی انجام شده است و شروع اعتماد صنعت به به دشرکت پژوهش و فناوری است.
معرفی تیم کارفرما ، تشریح فرآیند انتخاب مشارکت طرح و ساخت بینا و صنعتی و مهندسی استیم و برنامه شروع زود هنگام
سید عبدالعظیم پلاسعیدی مجری طرح GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب نیز در این جلسه ضمن معرفی مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تیم کارفرما ، فرآیند برگزاری مناقصه انتخاب پیمانکار مهندسی ،خرید ، ساخت نصب و راه اندازی طرح تولید پروپیلن از گاز طبیعی را تشریح کرد و به اهم اقدامات انجام شده تا انعقاد قرارداد با مشارکت شرکت طرح و ساخت بینا و شرکت صنعتی و مهندسی استیم اشاره کرد.
وی افزود: بلافاصله پس از امضای قرارداد ، زمین طرح را که بدون تاخیر و مطابق برنامه زمانبندی ، به کد رسیده است تحویل مشارکت گردیده است و هیچگونه معارضی برای شروع عملیات اجرائی وجود ندارد.
پلاسعیدی ادامه داد : جهت آغاز سریع عملیات اجرائی در سایت ، Early work یا فعالیتهای شروع زود هنگام تعریف گردیده است و علاوه بر پیشبرد فعالیتهای مهندسی و خرید تجهیزات دیر تحویل ، جبهه های کاری بصورت زود هنگام در سایت تعریف شده تا بلافاصله بعد از تجهیز کارگاه مشارکت ، عملیات اجرائی فعال شود . وی همچنین ضمن تاکید بر اهمیت برنامه زمانبندی طرح از مشارکت خواست تا نسبت به برنامه زمانبندی متعهد باشند .
عملیات اجرایی احداث طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب به عنوان نخستین طرح تولید پلیپروپیلن از گازطبیعی در کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن محصول نهایی پلیپروپیلن با فرمان معاون اول رئیس جمهوری 18 بهمن ماه آغاز شد.
طرح ۵۴۵ میلیون دلاری GTPP اسلامآباد غرب با هدف اجرای طرحهای زنجیره ارزش تولید پلیپروپیلن از گاز طبیعی، در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی احداث میشود .
1400/02/25
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
چهره صنعت پتروشیمی با تنوع سازی سبد محصولات تغییر می کند:
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با اجرای طرح های پایین دست با هدف تکمیل و توسعه زنجیره ارزش، چهره صنعت پتروشیمی با متنوع سازی سبد محصولات تغییر خواهد کرد.
بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه سفر دوروزه و بازدید میدانی از مجتمع ها و طرح های پتروشیمی مستقر در منطقه ماهشهر اظهارکرد: از آنجایی که یکی از اهداف بلند مدت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مسیر توسعه پایدار و هوشمندانه صنعت، اجرای پروژه هایی پایین دست مبتنی بر خوراک های پایه در پتروشیمی ها( به جز خوراک های نفت و گاز ) است، در این سفر از روند عملیاتی این پروژه ها در منطقه ماهشهر، بازدید شد.
وی با تاکید براین که، مهمترین هدف شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجرای طرح های پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش است، افزود: با اجرای پروژه های پایین دست در صنعت پتروشیمی و بهره برداری از آنها، در چند سال آینده چهره صنعت پتروشیمی با تنوع سازی سبد محصولات تغییر خواهد کرد .
وی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که در منطقه ماهشهر که حدود30 تا 35 درصد ظرفیت صنعت پتروشیمی را به خود اختصاص داده است، طرح های پایین دست پتروشیمی با استفاده از خوراک های پایه خود صنعت اجرا شود.
تاب آوری صنعت؛ بی نیاز از واردات
بهزاد محمدی گفت: صنعت پتروشیمی به شدت نیازمند متنوع سازی سبد محصولات در تولید محصولات نهایی است، بنابراین شرکت ملی صنایع پتروشیمی درصدد توسعه زنجیره تولید محصولات نهایی است، با تحقق این امر ضمن ایجاد یک صنعت تاب آور، کشور از واردات محصولات گران بی نیاز می شود.
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، یکی از اهدف توسعه پایدار و هوشمندانه صنعت پتروشیمی در بلند مدت را تولید پروپیلن صنعت خواند و اظهار کرد: نکته مهم و حائز اهمیت ما در اجرای طرح های پتروشیمی تامین کمبود نیاز 3 میلیون تنی صنعت به پروپیلن است، بنابراین در مسیر تامین نیاز صنعت، طرح PDH سلمان فارسی نخستین طرح فعال است که در حال حاضر با تامین دانش فنی خارجی، پیش بینی می شود در سال 1402این پروژه به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: در همین راستا عملیات اجرایی طرح PDH پتروشیمی هیرسا، نیز آغاز شده است و اجرای این طرح نیز در وضعیت مناسبی است.
به گفته محمدی، اولین طرحی که از مسیر گاز طبیعی به سمت پروپیلن خواهد رفت، طرح GTP اسلام آباد غرب است، که توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجرا می شود. هم اکنون پیمانکار EPC این طرح انتخاب شده است و طی هفته آینده کار اجرایی آغاز می شود.
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید و نیاز صنعت به پروپیلن در کشور نسبت یک به 4 میلیون تن در سال است و امیدواریم با توسعه زنجیره پروپیلن، ضمن تولید محصولات ارزشمند و مورد نیاز صنایع داخلی از واردات جلوگیری کنیم، خاطر نشان کرد: صنعت پتروشیمی در حال تعریف و اجرای طرح های تولید پروپیلن است، بطوریکه پیش بینی می شود در سال 1404، در این صنعت کمبود پروپیلن نداشته باشیم و از این مسیر بتوانیم زنجیره اجرای طرح های مشتق از پروپیلن را گسترش دهیم.
بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خاتمه خاطر نشان کرد: چهره صنعت پتروشیمی در سالهای آتی تغییر خواهد کرد.
1400/02/22
بازدید معاون اقتصادی استان کرمانشاه از پتروشیمی اسلام آباد غرب:
طبق گزارش روابط عمومی:
سه شنبه آقای دکتر باباخانی معاون محترم اقتصادی استان کرمانشاه و هیات همراه از آخرین وضعیت پیشرفت طرح دانش بنیان تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی
پتروشیمی اسلام آباد غرب بازدید کردند .
در این بازدید ،آقای دکتر ملکشاهی مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی زاگرس و آقای قبادی مدیر دفتر جذب سرمایه گذاری و
آقای حیدریان مدیر کل اقتصاد دارایی استان هم حضور داشتند، آقای مهندس پلاسعیدی مدیر عامل پتروشیمی اسلام آباد غرب ، آخرین وضعیت پیشرفت طرح را
اعلام نمود و مشکلات و موانع طرح مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت .
1400/02/07
کرمانشاه به قطب بزرگ پتروشیمی کشور تبدیل میشود:
استاندار کرمانشاه با اشاره به اقدامات در حال انجام برای حرکت به سمت توسعه صنعتی استان، گفت:
بدون شک استان کرمانشاه در چند سال آینده به قطب اول صنعت حوزه نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل
میشود.
«هوشنگ بازوند» روز شنبه در نشست با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی، مدیران و کارشناسان این حوزه با اشاره به اقدامات در حال انجام برای حرکت به سمت توسعه صنعتی استان، افزود: باید با جدیت تمام این مسیر را برای رسیدن به برنامه ریزی های انجام شده دنبال و پیگیری کنیم و این مهم باید یکی از اولویت های اصلی حوزه اقتصادی استان باشد.
اکنون سه مجموعه پتروشیمی در استان کرمانشاه در حال بهره برداری است و کلینگ احداث یک مجموعه دیگر بهمن ماه سال ۹۹ توسط معاون اول رییس جمهوری در شهرستان اسلامآبادغرب به زمین زده شد.
استاندار کرمانشاه در ادامه همچنین بر ارایه خدمات بیشتر و گسترده تر به مردم و تعامل با سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی به منظور بسترسازی مناسب جهت تسهیل امور سرمایه گذاری و تلاش برای مانع زدایی و پشتیبانی از تولید تاکید کرد.
بازوند با اشاره به تلاش ها و اقدامات دکتر حاتمی معاون سابق هماهنگی امور اقتصادی استانداری از وی به عنوان مدیری بسیار خوب و با برنامه یاد کرد و گفت: باید از تلاش ها و اقدامات ایشان در طول تصدی این سمت برای تحقق برنامه ها، تداوم مسیر توسعه استان و روند کاهشی نرخ بیکاری به عنوان یکی از راهبردهای اصلی سه سال گذشته تقدیر و تشکر کنیم.
وی در خصوص انتخاب دکتر باباخانی به عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی تصریح کرد: خیلی ها از جاهای مختلف برای این حوزه پیشنهادتی داشتند اما با توجه به توانمندی و تجارب نیروهای ارزشمند بومی استان به این جمع بندی رسیدیم که از داخل استانداری برای این حوزه معاونت انتخاب کنیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که آقای باباخانی را برای این پست که از نیروهای جوان، فعال و توانمند است، انتخاب کنیم.
1400/01/28
جهش و رقابت فناوری صنعت پتروشیمی ایران در سطح جهانی:
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به دستاوردهای این شرکت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال ۹۹ افزون بر جهش دوم محصولات پتروشیمی، همزمان سال جهش فناوری در صنعت پتروشیمی نیز بوده است.
به گزارش روابط عمومی، علی پژوهان امروز (پنجشنبه، ۲۶ فروردینماه) در آیین بهرهبرداری از دو طرح تولید کاتالیست پلیپروپیلن و پلیاتیلن سنگین اظهارکرد: وظیفه عمده شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به عنوان زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ایجاد دانش فنی احداث پلنتهای پتروشیمی، کاتالیستهای مصرفی و مواد راهبردی مجتمعهای پتروشیمی است و این مجموعه به همت دانشمندان و پژوهشگران برجستهای که در سطح بینالمللی فعالیت دارند، درسالهای اخیر دستاوردهای قابل توجهی کسب کرده است.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داد: این شرکت در سال ۹۹ برای نخستین بار، دانش فنی پلیاتیلن سنگین برای پتروشیمی تبریز را با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن، دانش فنی واحد پلیاتیلن برای پتروشیمی بوشهر را با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن، واحد تولید پروپیلن فاتح را با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن و از همه مهمتر دانش فنی طرح سهگانه تبدیل گازطبیعی به پلیپروپیلن را با ظرفیت ۹۰۰ هزار تن شامل سه پلنت تولیدی متانول، پروپیلن و پلیپروپیلن برای طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب تهیه و ارائه کرد. همچنین طرح افزایش تولید پلیپروپیلن در جنوب کشور نیز با دانش فنی این شرکت اجرا خواهد شد.
پژوهان با بیان اینکه برخی از تجهیزات خاصی که در پتروشیمیها استفاده میشود تنها در صورت داشتن دانش فنی احداث آن پلنت در کشور قابل ساخت است و برخی از تجهیزات را تنها لایسنسورها هستند که تعیین میکنند از چه شرکتی تأمین شود، گفت: با داخلیسازی این فناوریها، تحرکت قابلتوجهی در ساخت قطعات و تجهیزات صنعت پتروشیمی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه امروز دو طرح تولید کاتالیست پلیاتیلن سنگین با ظرفیت سالانه ۲۰ تن و کاتالیست پلیپروپیلن با ظرفیت سالانه ۱۲ تن در مجموع با حجم سرمایهگذاری نزدیک ۲۷۰ میلیارد تومان افتتاح میشوند، افزود: کاتالیست پلیاتیلن سنگین در طول یکسال و کاتالیست پلیپروپیلن طی دوسال ساخته شدهاند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تأکید کرد: از حمایت بیدریغ و اعتماد وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از موضوع پژوهش به دلیل اینکه تبدیل ایدههای پژوهشی به محصول آن هم در صنعت پتروشیمی که سرمایهگذاری های بالا نیاز دارد با ریسک همراه است، قدردانی میکنم.
۲ طرح دانشمحور تولید کاتالیست پلیپروپیلن و کاتالیست پلیاتیلن سنگین(CX) که برای نخستین بار در کشور با دانش فنی ایرانی امروز (پنجشنبه، ۲۶ فروردینماه) با دستور رئیسجمهوری از طریق ویدئوکنفرانس به بهرهبرداری رسید.
1400/01/26
معاون وزیر نفت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهره برداری رسمی از دو طرح تولید کاتالیست پلی پرو پیلن پلی اتیلن سنگین در هفته های آتی با دانش فنی شرکت پروهش و فناوری پتروشیمی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی،بهزاد محمدی صبح روز چهارشنبه(هیجدهم فروردین)از مرکز اراک شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بازدید کرد و در جریان روند به تولید رسیدن کاتالیست های پلی پروپیلن و پلی اتیلن سنگین قرار گرفت.
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه این بازدید با بیان اینکه راهبرد صنعت پتروشیمی تولید کاتالیست های مورد نیاز صنعت با دانش فنی ایرانی و هدف کاهش واردات است،گفت:شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در چند سال گذشته در عرصه تولید دانش فنی فرایندها و کاتالیست ها ،دستاوردها و موفقیت های بسیاری کسب کرده و در سال گذشته،دانش فنی تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در مرکز ماهشهر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی رونمایی شد.
بر اساس همین دانش فنی عملیات اجرایی طرح GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب آغاز شده است.
1400/01/18
بازدید مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان کرمانشاه از شرکت صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب:
مهندس خدادادی، مدیر عامل سازمان همیاری شهرداریهای استان ازشرکت صنایع پتروشیمی و منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب بازدید نمود.
به گزارش روابط عمومی سازمان همیاری شهرداریهای استان کرمانشاه ، در این بازدید یک روزه، مهندس خدادادی بازدید میدانی به عمل آورد.
همچنین در پایان این بازدید نشستی با حضور ایشان ، دکتر ملکشاهی مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب و مهندس پلاسعیدی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب
و جمعی از مدیران شرکت در سالن جلسات این شرکت برگزار گردید.
1400/01/17
هوشنگ بازوند،استاندار کرمانشاه گفت:
مجموع اعتبارات اختصاص داده شده به این استان طی سال جاری یک هزار و چهارصدوسیزده میلیارد تومان بوده که تا کنون ۶۴ درصد آن تخصیص یافته است.
بازوند به پروژهها و طرحهای افتتاحی هفته دولت در استان کرمانشاه اشاره و بیان کرد:
در مجموع طی سال جاری ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه ملی در کرمانشاه افتتاح شده که از جمله آن میتوان به پتروشیمی اسلام آباد غرب و نیروگاه زاگرس نام برد.
استاندار کرمانشاه به سرمایهگذاری دولت در بخش پالایشگاه و حوزه نفت و گاز استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: پتروشیمی اسلام آباد غرب که تا پیش از این تنها یک اسم بود بعد از سالها با سرمایه گذاری ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی از محل منابع دولتی راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون پیمانکار در حال شروع عملیات این پتروشیمی است، گفت: با ساخت پتروشیمی اسلام آباد غرب، کرمانشاه به قطب نخست پتروشیمی کشور تبدیل میشود.
ایشان یکی از چالشها و دغدغههای اصلی استان کرمانشاه را بیکاری دانست و افزود: با تدوین سندهای اقتصاد مقاومتی، جهش تولید و سرمایه گذاری توانستهایم جلوی رشد آمار بیکاری را بگیریم.
99/12/25
جلسه پرسش و پاسخ با مناقصه گران حاضر در مناقصه انتخاب مشاور طرح:
در راستای سیاست های کلی وزارت نفت مبنی بر انجام امور سیاست گذاری،نظارتی ،اجرایی و سرمایه گذاری در حوزه های نفت،گاز و پتروشیمی،شرکت ملی صنایع پتروشیمی با روشن بودن اهداف اصلی پس از فراخوان کلی از سرمایه گذاران و متقاضیان اقدام به برگزاری جلسه پاسخگویی و رفع ابهام نموده است.
متن اصلی جلسه برگزارشده امروز،مزایا و توضیحات کلی در مورد طرح دانش بنیان تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی در منطقه اسلام آباد غرب در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه بوده است.
99/12/21
عزم جدی دولت در توسعه زنجیره پروپیلن در کشور:
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عزم جدی دولت در توسعه زنجیره پروپیلن در کشورخبرداد.
بهزاد محمدی ،مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی برای کیفیسازی و توسعه هوشمند این صنعت، گفت: با تصویب آییننامه ساخت واحدهای میاندستی و پاییندستی پتروشیمی و اصلاح آییننامه تخفیف پلکانی خوراک در هیئت دولت، زمینه اجرای طرحهای زنجیره پروپیلن فراهم شد.
وی درباره مصوبه هیئت دولت برای توسعه صنعت پتروشیمی و آمایش سرزمین در حوزه این صنعت، گفت: خوشبختانه مصوبه بسیار خوب و موثری صادر شده است که شامل دو بخش کلی است؛ بخش نخست آییننامه ساخت واحدهای میاندستی و پاییندستی پتروشیمی با سرمایهگذاری بخش خصوصی و تعاونی برای انتقال پروپیلن تولیدی به داخل کشور با رویکرد آمایش سرزمینی و ایجاد اشتغال پایدار است که مسیر توسعه زنجیره ارزشمند پروپیلن را در کشور تسهیل میکند و بخش دوم «اصلاح آییننامه تخفیف پلکانی خوراک» است که با اصلاحات انجام شده کاربردیتر و موثرتر میشود.
محمدی درباره کمک این مصوبه به توسعه صنعت پتروشیمی، افزود: همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود، شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطالعه و بررسی گستردهای در خصوص ساختار کیفی صنعت پتروشیمی انجام داده است و راهبرد «توسعه زنجیره ارزش محصولات» را یک راهبرد و راهکار اساسی برای کیفیسازی و توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی میداند. در این راه لازم است برخی از مواد قانونی و مقرراتی ایجاد و یا اصلاح شوند که دو آییننامهای که به آن اشاره شد در همین زمینه تدوین و به هیئت دولت ارسال شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه زنجیره پروپیلن مهمترین زنجیره ارزش محصولات در صنعت پتروشیمی است، اما تا کنون در توسعه آن موفق عمل نشده است و یا ناکافی بوده است، ادامه داد: بخش عمدهای از واردات محصولات پتروشیمی، حدود ۶۰۰ میلیون دلار در زنجیره پروپیلن بوده که معادل ۴۰ درصد از کل ارزش واردات محصولات پتروشیمی است.
محمدی تصریح کرد: در بررسی دلایل توسعه نیافتن کافی زنجیره پروپیلن به مواردی از جمله مشکلات و موانع تولید پروپیلن در کشور برخوردیم، زیرا میدانیم اگر پروپیلن کافی تولید شود، زنجیره پاییندست آن جذابیت دارد و توسعه مییابد، هماکنون حدود یک میلیون تن پروپیلن در کشور تولید میشود که برای جبران کمبود آن طرحهایی تعریف کردهایم که در پایان برنامه هفتم توسعه، سال ۱۴۰۵ تولید پروپیلن ایران به حدود ۴ میلیون تن میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این طرحها لازم بود مسیر توسعه تسهیل و هموار شود، گفت: با آییننامههای فوق در عمل این زمینه فراهم شده است و طرحهای تولید پروپیلن که در پارک پروپیلن عسلویه طراحی شده و خوشبختانه موافقتنامه اولیه طرحهای آن هم ازسوی وزارت نفت صادر شده است به سمت اجرایی شدن خواهند رفت.
وی افزود: ازسوی دیگر با توجه به لزوم توجه به توسعه متوازن و آمایش سرزمینی در حوزه صنعت پتروشیمی، با صدور این مصوبه ازسوی هیئت دولت، طرحهای پاییندست پروپیلن در مناطق داخلی کشور قابل توسعه خواهند بود و به بازار هدف که همان بنگاههای کوچک و متوسط هستند، نزدیک میشوند.
99/12/20
ساخت پتروشیمی اسلامآباد غرب گامی مهم برای توسعه اشتغال در غرب کشور:
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح احداث پتروشیمی اسلامآباد غرب در استان کرمانشاه یک اقدام بسیار مهم برای ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان است.
شهریار حیدری، نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پتروشیمی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب در استان کرمانشاه که چندی پیش انجام شد گفت: این طرح بدون تردید یک اقدام بسیار مهم برای اشتغال پایدار در میان استان های غرب کشور به شمار می رود ودر صورت تکمیل زنجیره ارزش در سال های آتی شاهد ایجاد اشتغال های زیادی در استان کرمانشاه خواهیم بود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: همواره به دنبال کارهای بزرگ و عام المنفعه برای مردم منطقه هستیم که با احداث این طرح شاهد تحول مهمی در زمینه اشتغال جوانان منطقه خواهیم بود و باید بر این نکته تاکید کرد که هدف دولت و مجلس ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری با استفاده از منابع منطقه است و این یک اتفاق بسیار مهم و بزرگ خواهد بود و زمینه ساز تحولی بزرگ در اقتصاد و صنعت غرب کشور است.
حیدری با تاکید بر ضرورت گسترش صنایع میان دستی و پاییندستی پتروشیمی، تصریح کرد: مجلس از توسعه متوازن صنعت پتروشیمی ایران حمایت میکند، زیرا پتروشیمی با تمام نقش مهمی که در رشد اقتصادی کشور بازی میکند میتواند به محور درآمدزایی و اشتغالزایی در ابعاد مختلف برای کشور تبدیل شود.
وی ادامه داد: ظرفیتهای فراوانی در بخش های مختلف برای توسعه صنعت پتروشیمی ایران وجود دارد که باید از آن با توجه به زیر ساخت های مطلوب موجود استفاده کرد ودر این راستا ساخت و توسعه پتروپالایشگاه و پتروشیمیها وهمچنین تبدیل نفت خام به فرآورده های نهایی در راستای تکمیل زنجیره ارزش میتواند زمینه افزایش ارزآوری در کشور را فراهم کند.
به گزارش روابط عمومی، عملیات اجرایی احداث طرح پتروشیمی اسلامآباد غرب به عنوان نخستین طرح تولید پلیپروپیلن از گازطبیعی در کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن محصول نهایی پلیپروپیلن با فرمان معاون اول رئیس جمهوری 18 بهمن ماه آغاز شد.
طرح ۵۴۵ میلیون دلاری GTPP اسلامآباد غرب با هدف اجرای طرحهای زنجیره ارزش تولید پلیپروپیلن از گاز طبیعی، در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی احداث میشود.
اجرای طرح GTPP اسلام آباد غرب با فناوری و کاتالیست ایرانی:
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی”
سید عبدالعظیم پلاسعیدی،مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب در حاشیه بازدید از بیست وپنجمین نمایشگاه نفت،گاز،پالایش و پتروشیمی اظهار کرد:
احداث طرح زنجیره ارزش تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی از سال گذشته آغاز شده است و این طرح صددرصد بر پایه فناوری ایرانی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه یافته و انجام خواهد شد.
99/12/04
مراسم آغاز و افتتاحیه مرحله اجرایی پتروشیمی اسلام آباد غرب(GTPP)با حضور معاون اول رییس جمهور،وزیر نفت،مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی و استاندار کرمانشاه
معاون اول رییس جمهور:
ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن میرسد /صنعت احداث صنایع پیچیده پتروشیمی نماد کارآمدی نظام و خودباوری ایرانیان است .
دکتر جهانگیری صنعت پتروشیمی را یکی از مهمترین صنایع پیشران برای توسعه اقتصاد کشور برشمرد و گفت: هر کشوری برای دستیابی به توسعه اقتصادی، بر صنایع پیشران تکیه دارد، زیرا این صنایع نقش لوکوموتیو را ایفا میکند و با حرکت خود دهها و صدها صنایع دیگر را به حرکت در میآورند.
در این مراسم که وزیر نفت هم حضور داشت افزود: کرمانشاه سومین قطب پتروشیمی ایران می شود.
با راهاندازی پتروشیمی چهارم کرمانشاه در اسلام آباد غرب این استان به سومین قطب پتروشیمی کشور بعد از استان های بوشهر و خوزستان تبدیل خواهد شد.
«بیژن نامدارزنگنه» عصر شنبه درنشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه با حضور معاون اول رئیس جمهوری اظهارداشت: راهاندازی پتروشیمی چهارم در اسلام آباد غرب یک فرصت طلایی برای استان است و در صورتی که صنعتگران کرمانشاهی کمک کنند میتواند منجر به تحول شود.
وی با اشاره به برنامههای وزارت نفت برای راه اندازی یک پتروشیمی و پالایشگاه جدید در استان گفت: ۲ میلیادر دلار در محدوده بین گیلانغرب و سرپلذهاب برای ایجاد یک پالایشگاه و یک پتروشیمی سرمایهگذاری میکنیم.
مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی جناب آقای مهندس بهزاد محمدی در این مراسم فرمودند:این طرح یک طرح بزرگ و های تکنولوژی محسوب میشود و با سرمایه گزاری خود شرکت صنایع ملی پتروشیمی اجرایی خواهد شد.
وی افزود:دانش فنی سه گانه ی این طرح برای تولید متانول،پروپیلن و پلی پروپیلن به دست پژوهش گران شرکت پژوهش فناوری ملی پتروشیمی بوده و کاملا ایرانی می باشد.
استاندار کرمانشاه نیز اظهار داشت :پتروشیمی اسلامآبادغرب یکی از یادگارهای ارزشمند دولت تدبیر و امید است.
استاندار کرمانشاه ضمن تشکر از معاون اول رییسجمهوری و وزیر نفت برای راهاندازی پتروشیمی شهرستان اسلامآبادغرب گفت: بدون شک این پروژه یکی از یادگارهای ارزشمند دولت تدبیر و امید در منطقه است.
هوشنگ بازوند روز شنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی شهرستان اسلامآبادغرب که با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزیر نفت برگزار شد گفت: راهاندازی این پروژه عیدی بزرگی به این استان و مردم غیور شهرستان اسلامآبادغرب محسوب میشود.
شنبه99/11/18
استفاده از توانمندی سازندگان داخلی در طرح اسلام آباد غرب
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی اسلامآباد غرب گفت: تلاش میشود در تأمین تجهیزات این طرح پتروشیمی حداکثر استفاده از تجهیزات داخلی صورت گیرد.
سیدعبدالعظیم پلاسعیدی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی اسلامآباد غرب در حاشیه بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز ، پالایش و پتروشیمی اظهارکرد: احداث طرح زنجیره ارزش تولید پلیپروپیلن از گاز طبیعی از سال گذشته آغاز شده است و این طرح 100 درصد بر پایه فناوری ایرانی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه یافته و انجام خواهد شد.
وی به خرید زمین طرح به وسعت حدود 54 هکتار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس در همان اسلام آباد غرب اشاره و افزود: عملیات مقدماتی آمادهسازی زمین انجام شده است.
پلاسعیدی با بیان اینکه مهندسی پایه واحد GTP حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ادامه داد: واحد پلیپروپیلن در مرحله PDP کامل شده است و در فاز بعدی، مرحله مهندسی اصولی این واحد انجام خواهد شد.
مدیرعامل صنایع پتروشیمی اسلامآباد غرب تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به تکمیل اسناد مهندسی پایه، وارد فاز مهندسی تفصیلی و انتخاب پیمانکار مهندسی تفصیلی، خرید و اجرا تا راهاندازی شدهایم. اسناد کامل است و مناقصه در حال انجام است.
وی به اخذ مجوزهای تخصیص آب، خوراک و پدافند غیرعامل اشاره و اظهار کرد: مجوز اولیه محیط زیست نیز اخذ شده و در چندهفته آینده مجوز نهایی اخذ خواهد شد.
پلاسعیدی با اشاره به اینکه خوراگ گاز این مجتمع از خط لوله ششم سراسری گاز از عسلویه دریافت خواهد شد، گفت: با توجه به اینکه پالایشگاه ایلام نیز به این خط لوله تزریق دارد و از دو نقطه تغذیه میشود، بنابراین نگرانی بابت افت فشار وجود ندارد.
فاصله کوتاه یک تا دو کیلیومتری محل احداث این مجتمع تا خط لوله ششم سراسری نیز از امتیازات این طرح است که سبب کاهش هزینهها میشود.
مدیرعامل صنایع پتروشیمی اسلامآباد غرب با بیان اینکه روزانه دو میلیون و 100 هزار نرمال مترمکعب گاز خوراک این مجتمع خواهد بود، افزود: این طرح ظرفیت تولید سالانه 960 هزار تن محصول را دارد و ظرفیت تولید پلیپروپیلن به عنوان محصول نهایی 120 هزار تن در سال خواهد بود.
وی، میزان سرمایهگذاری این طرح را حدود 545 میلیون دلار عنوان کرد که از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین میشود، تصریح کرد: مجوز شورای اقتصاد و کمیسیون اصلی اقتصاد برای این طرح اخذ شده است و مجوز نهایی از هیئت وزیران نیز به زودی صادر میشود.
پلاسعیدی با اشاره به اینکه این طرح با فناوری و کاتالیست ایرانی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اجرا خواهد شد، گفت: تلاش میشود در تأمین تجهیزات نیز حداکثر استفاده از تجهیزات داخلی صورت گیرد.
دوشنبه99/11/06
در سومین روز از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی , اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از غرفه NPC بازدید کردند
یه گزارش روابط عمومی ،تعدادی از نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی صبح امروز به همراه مهندس بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سعید محمدزاده، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت از غرفه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و نیز هلدینگ های پتروشیمی واقع در سالن 14 و 15 بازدید کردند.
بهزاد محمدی ، در جریان بازدید اعضای کمیسیون مجلس شورای اسلامی و معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت از غرفه NPC، از روند توسعه صنعت پتروشیمی به ویژه برنامه جهش های دوم و سوم و همچنین طرح هایی که در سال 99 به بهره برداری خواهند رسید، گزارش مبسوطی را ارائه کرد.
بر اساس این گزارش ، در این بازدید مدیران هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی آخرین دستاوردهای صنعت را تبیین کردند.
یکسنبه 99/11/05
دیدار استاندار کرمانشاه با وزیر نفت/ پیگیری پروژه های جدید سرمایه گذاری وزارت نفت در کرمانشاه
مهندس بازوند استاندار کرمانشاه امروز به منظور پیگیری طرح های سرمایه گذاری جدید وزارت نفت در استان با دکتر زنگنه وزیر نفت دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار دکتر نعمتی مشاور و دستیار وزیر نفت، سردار سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین و سردار ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) کرمانشاه نیز حضور داشتند.
سه شنبه 99/10/23
برگزاری جلسه Safety Integrity Level Assessment:
جلسه SIL طرح GTP با حضور کارفرما ، صاحب تکنولوژی- شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و مشاور- شرکت دانشگران صنعت پژوه با حضور جناب آقای مهندس پلاسعیدی ، مدیرعامل محترم طرح ملی پتروشیمی اسلام آباد غرب (GTPP) برگزارگردید.
دوشنبه 99/10/15
مدیر طرح های صنایع پتروشیمی : اهمیت ویژه طرح (GTPP) تبدیل گاز طبیعی به پلی پروپیلن در اسلام آباد غرب:
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت :اجرای طرح های بازیابی اتان با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی ها در دستور کار قرار دارد.
به گزارش نیپنا، « امیر وکیل زاده » مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه طرح های جهش دوم و سوم که به ترتیب در سال های 1400 و 1404 تکمیل خواهد شد ،افزود :طرح های جهش دوم بر اساس پیشرفت فعلی این طرح ها و برنامه ریزی های انجام شده جهت راه اندازی در سال 1400 و سایر طرح ها در جهش سوم تا سال 1404 راه اندازی میشوند عواملی مانند اخذ موافقت اصولی ،درصد پیشرفت و پیش بینی زمان راه اندازی عواملی بودند که در تقسیم بندی طرح ها به جهش دوم و سوم مؤثر بوده اند.
وکیل زاده با تأکید بر اینکه اکثر این طرح ها ،طرح هایی است که سالها قبل موافقت اصولی را گرفتند، گفت : بر اساس این محصولات متفاوت و متعددی تولید خواهند کرد .
وی افزود :در جهش سوم طرح GTPP تبدیل گاز طبیعی به پلی پروپیلن در اسلام آباد غرب که توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجرا خواهد شد و به بهره برداری خواهد رسید از آنجا که دانش فنی آن بومی شده اهمیت ویژه ایی دارد.
به گفته مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، این طرح با دانش فنی بومی به تولید محصولی منجر خواهد شد که تا پیش از این در دانش فنی آن وابسته به خارج کشور بودیم .
وی افزود : در نهایت طرح های پیشران قراردارد که تامین خوراک پایین زنجیره ارزش را تامین خواهد کرد و ارزش افزوده بیشتری نیز ایجاد میکنند.
دوشنبه 99/10/15
نوبت اول/دوم |
بکارگیری نیروهای بومی در پتروشیمی اسلام آباد غرب :
به گزارش روابط عمومی پتروشیمی اسلام آباد غرب ، سید عبدالعظیم پلاسعیدی مدیر عامل طرح GTPP مجتمع پتروشیمی اسلام آباد غرب در جلسه پرسش و پاسخ با مناقصه گران حاضر در مناقصه طرح GTP اعلام نمود طرح تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی از جمله طرح های پیشران صنعت پتروشیمی به منظور توسعه زنجیره ارزش ، تامین نیاز داخلی و توسعه متوازن و پایدار صنعت در زنجیره پروپیلن میباشد و با بهره گیری ۱۰۰ درصدی از دانش فنی ایرانی احداث میشود .
آقای مهندس پلاسعیدی ادامه داد : با اجرای این طرح علاوه بر تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی ، اشتغال زایی پایدار ایجاد خواهد گردید.
وی افزود : اجرای طرح با استفاده از نیروهای بومی انجام خواهد شد و در حال حاضر ۹۲ درصد نیروهای حاضر در سایت ، بومی منطقه میباشد .
یکشنبه99/10/14
نوبت اول/دوم |
مراسم سالگرد شهادت سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی با حضور جناب آقای مهندس پلاسعیدی,مدیر عامل طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب(GTPP)
بازدید مهندس شيخيان پور سرپرست امور نظارت و هماهنگي پيشرفت طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی از پیشرفت عملیات اجرایی طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب
ایشان ضمن تشکر از دقت عمل در انطباق پیشرفت فیزیکی plan در مقابلactual ؛ تاکید نمودند که برنامه ریزی و کنترل پروژه حرفه ای مبتنی بر واقعیت بمنزله چراغ راه پروژه بوده که با دلسوزیها و تلاش همکاران شاهد شروع خوبی بوده ایم.
بر اساس این گزارش، پیشبینی میشود عملیات اجرایی این طرح پتروشیمی با سرمایهگذاری ۵۴۵ میلیون دلار در اسلامآباد غرب به طور رسمی آغاز شود.
طرح GTPP در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس واقع در اسلامآباد غرب با بکارگیری از دانشفنی ایرانی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سه فاز تبدیل گازطبیعی به متانول با ظرفیت سالانه ۶۶۰ هزار تن، تبدیل متانول به پروپیلن با ظرفیت سالانه ۱۲۰ هزار تن و در نهایت تولید محصول ارزشمند پلیپروپیلن با ظرفیت سالانه ۱۲۰ هزارتن احداث میشود.
برپایه این گزارش، با اجرایی شدن این طرح و احداث زنجیره صنایع پایین دستی، پتروشیمی اسلام آباد غرب به یکی از بازوهای اشتغالزایی، رونق اقتصادی و پویایی کسب و کار استان کرمانشاه تبدیل شود.
26 آذر 1399
پژوهش و فناوری پتروشیمی امسال ۱۰ کاتالیست را بومیسازی کرد
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به اینکه مدارک واحد کاتالیست هیدروژناسیون استیلن تحویل شده و سه ماه نخست ۱۴۰۰ با ظرفیت ۲۰۰ تن در سال که کل نیاز کشور را پوشش می دهد، راهاندازی خواهد شد، افزود: کاتالیست پلیپروپیلن نیز در مرکز اراک شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ساخته شده است و امیدواریم تا اواخر دی ماه این واحد راهاندازی شود و به تولید برسد.
پژوهان با بیان اینکه دانش فنی و اسناد مهندسی و پایه GTPP اسلام آباد غرب تحویل شده است، اظهار کرد: قرارداد ارائه دانش فنی و اسناد مهندسی واحد ۳۱۰ هزار تنی پلیاتیلن سنگین پتروشیمی تبریز نیز در حال تهیه مدارک پایه است و در حال اجراست.
13 آذر 1399
استاندار کرمانشاه در بازدید از طرح GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب، از آغاز عملیات اجرایی این پروژه عظیم غرب کشور در دی ماه امسال خبرداد.

به گزارش خبرنگار نیپنا؛ هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه صبح امروز پنجشنبه (سیزدهم آذرماه) به همراه هیئتی از مقام های استانی و نیز نمایندگان مردم استان کرمانشاه در خانه ملت، بار دیگر ضمن بازدید از طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب موسوم به طرح ارزشمند GTPP (تبدیل گاز طبیعی به پلی پروپیلن) ، احداث این واحد پتروشیمی را تحقق دیرینه یکی از آرزوهای مردم استان خواند.
براساس این گزارش؛ پیش بینی می شود عملیات اجرایی این طرح پتروشیمی با سرمایه گذاری 545 میلیون دلار در اسلام آباد غرب از ماه آینده به طور رسمی آغاز شود.
طرح GTPP در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس واقع در اسلام آباد غرب با بکارگیری از دانش فنی و کاملا ایرانی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سه فاز تبدیل گاز طبیعی به متانول (ظرفیت 660 هزار تن سالانه)، تبدیل متانول به پروپیلن(ظرفیت 120 هزار تن سالانه) و در نهایت تولید محصول ارزشمند وگران پلی پروپیلن (ظرفیت 120 هزارتن سالانه) احداث می شود.
18 مهر 1399
آغاز عملیات اجرایی طرح545 میلیون دلاری GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: احداث پتروشیمی چهارم کرمانشاه، رونق اقتصادی و بازارهای صادراتی گستردهای پیش روی استان قرار میدهد
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛حسن عزیزی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه ضمن بازدید از پروژه در دست احداث پتروشیمی اسلام آباد غرب در جمع مدیران پتروشیمی چهارم استان، بیان داشت: احداث پتروشیمی در منطقه غرب استان عاملی برای توزیع اشتغال و معیشت خانوارهای منطقه غرب استان است.
او با اشاره به اینکه پتروشیمی اسلام آباد غرب به عنوان پتروشیمی چهارم کرمانشاه موتور محرکی برای احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی خواهد بود، افزود: امیدواریم با توجه به جاذبهای که این پتروشیمی ایجاد میکند و همچنین زیرساختهای خوبی که در منطقه داریم، به زودی شاهد ورود سرمایهگذاران بیشتر به این منطقه باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در خاتمه اولویت اصلی استان را تداوم روند کاهشی نرخ بیکاری، رونق و جهش تولید وتمرکز بر پیشرفت و توسعه برای رفاه و شکوفایی اقتصادی ذکر کرد و گفت: برای تحقق این موضوعات همه ظرفیتها را به کار خواهیم گرفت.
پلاسعیدی مدیرعامل پتروشیمی اسلام آباد غرب نیز با اشاره به اشتغالزایی بیش از ۱۰۰۰ فرصت شغلی در مرحله ساخت و ساز به صورت مستقیم، گفت: از آنجایی که دانش تولید محصولات پتروشیمی در ایران بومی سازی شده و مواد اولیه مناسب را نیز در اختیار داریم، قیمت تمام شده پتروشیمی ایران در بازارهای جهانی بسیار مناسب و جذاب است.
او گفت: به منظور اتخاذ وحدت رویه در خصوص چگونگی جذب نیرو با اولویت کارجویان بومی، حل و فصل مسائل روابط کار و موضوعات HSE، تفاهم نامهای بین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، منطقه ویژه، پتروشیمی با نظارت استانداری کرمانشاه تفاهم نامهای منعقد می شود.
او افزود: شرکت ملی پتروشیمی ایران احداث پروژه پتروشیمی اسلام آباد غرب با سرمایهگذاری ۶۷۰۰ میلیارد تومان با زمینی ۶۰ هکتاری توسط منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب برعهده گرفته است
یکشنبه 13 مهر 1399
جلسه امضای قرارداد عملیات اجرایی آماده سازی و اجرای زیر ساخت های مقدماتی مورد نیاز طرح GTPP

سه شنبه 8 مهر 1399
پروژه اسلام آباد غرب به زودی کلنگ زنی خواهد شد.
به گزارش مناقصه مزایده، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه با اشاره به پیگیری های صورت گرفته برای اجرای طرح گرمسیری و راه اندازی و کلنگ زنی پروژه های بزرگ از جمله پتروشیمی اسلام آباد غرب، گفت: پروژه پتروشیمی اسلام آباد غرب به زودی کلنگ زنی میشود. همچنین به اجرای طرح گرمسیری که یک پروژه تاریخی در جمهوری اسلامی است و توسعه فرودگاه کرمانشاه نیز، توجه ویژه کرده ایم. بازوند گفت: تمامی این اقدامات و برنامه ها برای رساندن استان کرمانشاه به جایگاه اصلی خود یعنی مرکزیت منطقه غرب کشور در حال انجام است و اینکه کرمانشاه به جایگاه اول خود در منطقه غرب برسد دور از ذهن نیست و با جدیت به دنبال کسب این جایگاه با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های ویژه کرمانشاه هستیم.
پتروشیمی اسلام آبادغرب، میتواند بخشی از بیکاری شهرستان را جبران کند

دکتر مجتبی بخشیپور، منتخب مردم شریف اسلام آبادغرب و دالاهو :
با توجه به آمار بالای بیکاری این دیار ، پتروشیمی اسلام آبادغرب یکی از مطالبات جدی و قدیمی استان کرمانشاه وخاصه اسلام آبادغرب بوده است
این پروژه که در منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب قرار بود سال ها پیش کلنگ زنی شود، اما متاسفانه با تأخیر مواجه شد که یکی از عمده ترین دلایل آن، تحریم ها و عدم سرمایه کافی سرمایه گذاران بود
لذا از حدود یک سال قبل با پیگیری های مدیریت ارشد استان از طریق وزارت نفت و همچنین موافقت مهندس زنگنه (وزیر محترم نفت) ، شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی کشور که زیرمجموعه وزارت نفت است، بعنوان سرمایه گذار به این پروژه ورود کرد
از ویژگیهای خاص این پتروشیمی که برای اولین بار در کشور اجرا میشود، طراحی و نحوه ساخت آن میباشد که کاملاً ایرانی بوده و ارزش افزوده بالایی نیز دارد
روند کار این پروژه بدین صورت بود که ابتدا موافقت وزارت نفت کسب شد و سپس جانمایی زمین و زیرساخت های لازم و عقد قراردادهایی ازجمله آب، برق، گاز و… و در مرحله آخر نیازمند مصوبه شورای اقتصاد بود، که پس از کش و قوس زیاد، هفته گذشته با رایزنی های که انجام گرفت، خوشبختانه موافقت های نهایی کسب شد و مانع نهایی نیز برطرف شد
همچنین در مصوبه شورای اقتصاد، این پروژه بیش ۷ هزار میلیارد تومان ارزش سرمایه گذاری دارد که با توجه به نوسانات ارزی، احتمال افزایش این مبلغ نیز وجود دارد
لازم به ذکر است اشتغالزایی پتروشیمی اسلام آبادغرب در دو بخش می باشد، دوره ساخت و دوره بهرهبرداری که یقینا با کلنگ زنی این پتروشیمی ، بعنوان یک پروژه ارزشمند ، میتواند بخشی از بیکاری شهرستان را جبران کند که اولویت کامل جذب تمام نیروهای بومی در هر دو بخش ساخت وبهره برداری با جوانان بیکار اسلام آبادغرب و دالاهو است
امیدورام استارت پتروشیمی آغاز تحولات دیگر در حوزه اقتصادی منطقه باشد که بتوانیم با همدلی و پیگیری مجدانه در مسیر کاهش آمار بیکاری و استفاده بهینه از پتانسیلهای ویژه این دیار برای بهبود معیشت جامعه قرار بگیریم.
بازدید سرمایه گذاران و مدیران هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی از واحد تولید نیمه صنعتی پروپیلن از متانول

سرمایه گذاران ومدیران عامل هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی از واحد تولید نیمه صنعتی پروپیلن از متانول مرکز ماهشهر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار نیپنا، واحد نیمه صنعتی تولید پروپیلن از متانول مرکز ماهشهر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با تلاش پژوهشگران و کارشناسان این مرکز به نتیجه رسیده است و امروز پنج شنبه سوم مهر ماه با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیران عامل تعدادی از هلدینگ های پتروشیمی و نمایندگان چند شرکت صاحب نام کشور رونمایی شد و سرمایه گذاران با ظرفیت و نحوه فعالیت این واحد آشنا شدند.
بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندی پیش با دعوت از سرمایه گذاران جهت بازدید از طرح های تولید پروپیلن از متانول، از پیاده سازی دانش فنی فرایندی و کاتالیست های مصرفی ایرانی در طرح هایGTPP , MTP کشور خبر داد.
واحد نیمه صنعتی تولید پروپیلن از متانول در مرکز پژوهش و فناوری ماهشهر اخیرا عملیاتی شده و روز جاری میزبان بازدید سرمایه گذاران است و همزمان با توسعه دانش فنی MTP دانش فنی تولید تمام کاتالیست های مورد نیاز این واحد نیز کسب شده و واحد های نیمه صنعتی برخی از این کاتالیست ها نیز در حال بهره برداری هستند.
در برنامه کلان صنعت پتروشیمی، توسعه هوشمند بر اساس توسعه طرح های پیشران از مسیر تولید پروپیلن به عنوان یکی از زنجیره های مهم توسعه مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین در ابتدا نیاز است ظرفیت تولید پروپیلن افزایش یابد و سپس توسعه هوشمند صنعت از این مسیر دنبال شود.
با توجه به این که کشور با کمبود تولید پروپیلن مواجه است به زودی با اجرای طرح های GTPP , MTP در پارک عسلویه، امیر آباد، اسلام آباد غرب و چند منطقه دیگر ظرفیت این محصول مهم به 4 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت و در این مسیر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بومی سازی دانش تولید متانول به پروپیلن یک دستاورد مهم را رقم زده است.
تولید پروپیلن از متانول با دانش فنی ایرانی عملیاتی شد
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از عملیاتی شدن واحد نیمه صنعتی تولید پروپیلن از متانول در مرکز پژوهش و فناوری ماهشهر خبر داد و گفت: هم زمان با توسعه دانش فنی MTP، دانش فنی تولید تمامی کاتالیست های مورد نیاز این واحد کسب شده است و واحد های نیمه صنعتی برخی از این کاتالیست ها در حال بهره برداری هستند. بهزاد محمدی اظهار کرد: در برنامه کلان صنعت پتروشیمی، توسعه هوشمند بر اساس توسعه طرح های پیشران از مسیر تولدی پروپیلن به عنوان یکی از زنجیره های مهم توسعه مورد توجه قرار گرفته، بنابراین ابتدا نیاز است ظرفیت تولید پروپیلن افزایش یابد و سپس توسعه هوشمند صنعت از این مسیر دنبال شود. وی با اشاره به اینکه واحد نیمه صنعتی تولید پروپیلن از متانول در مرکز پژوهش و فناوری ماهشهر به تازگی عملیاتی شده و در هفته های آتی آماده بازدید سرمایه گذاران است، افزود: هم زمان با توسعه دانش فنی MTP دانش فنی تولید تمامی کاتالیست های مورد نیاز این واحد کسب شده است و واحد های نیمه صنعتی برخی از این کاتالیست ها در حال بهره برداری است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در توسعه طرح های پروپیلن، هم در بخش دانش فنی فرآیند و هم در بخش کاتالیست های مورد نیاز، هیچ محدودیتی برای توسعه وجود ندارد.
محمدی در خصوص سیاست و برنامه های این شرکت به منظور افزایش ظرفیت تولید پلی پروپیلن در کشور تصریح کرد: به زودی با اجرای طرح های MTP، GTPP در پارک عسلویه، امیر آباد و اسلام آباد غرب ظرفیت این محصول مهم به چهار میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به تلاشهای شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در تأمین کاتالیست های متانول و پلیمر اشاره کرد و گفت: کشور از واردات این محصولات بینیاز میشود و اتفاقهای بسیارمهم و ارزندهای در حال تحقق است.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ،بهزاد محمدی امروز (سهشنبه، چهارم شهریورماه) در مجمع عمومی عادی به صورت فوقالعاده شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با تأکید بر لزوم حمایت از این شرکت اظهار کرد: فعالیتهای شرکت پژوهش و فناوری مبتنی بر دانشهای نوین است و با وجود برخی مشکلات عملکرد این شرکت ستودنی است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای علمی و تخصصی بسیار خوبی در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی وجود دارد و باید نقش و جایگاه این شرکت بیش از گذشته تبیین شود، گفت: در بخشهای کاتالیست، فرآیند و مواد شیمیایی عملکرد شرکت قابل قبول است و در این بخشها همکاران و پژوهشگران بسیار خوب عمل میکنند.
محمدی ادامه داد: با تلاشهای شرکت پژوهش و فناوری در تأمین کاتالیستهای متانول و پلیمر، کشور از واردات بینیاز میشود و اتفاقهای بسیار مهم و ارزندهای در حال تحقق است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اکنون این مرکز پژوهشی بهطور متمرکز در صنعت فعال است و نیازهای مختلف بسیاری از پتروشیمیها در بخشهای گوناگون را تأمین میکند.
وی به طرح اسلامآباد غرب اشاره کرد و گفت: این طرح راهبردی با دانش ایرانی و تلاش پژوهشگران و کارشناسان شرکت پژوهش و فناوری ساخته میشود و برای نخستین بار در کشور دانش فنی داخلی برای تبدیل گاز طبیعی به متانول و تبدیل متانول به پروپیلن تحقق خواهد یافت.
محمدی با تأکید بر ضرورت حمایت از سرمایه انسانی این شرکت افزود: ماهیت و نوع فعالیت کارکنان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به دلیل دارا بودن نقش پشتیبان صنعت در سالهای آینده بسیار تأثیرگذار خواهد بود و بر همین اساس باید از این شرکت پیشرو با جدیت حمایت کرد.
مجمع عمومی عادی بهصورت فوقالعاده شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به ریاست بهزاد محمدی، معاون وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با حضور هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هیئت مدیره شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و دیگر اعضا برگزار شد. این مجمع برای رسیدگی به ترازنامه، صورت حساب سود و زیان و عملکرد سال تشکیل و گزارش عملکرد از سوی حسابرس مستقل و بازرس قانونی قرائت شد.
در این نشست علی پژوهان، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، عملکرد هیئت مدیره و سازمان را در سال ۱۳۹۸ و نیز برنامههای آتی این شرکت را به اطلاع اعضای مجمع رساند، در پایان نشست نیز تصمیمها و تکالیف مجمع تصویب شد.
صنعت پتروشیمی، اقتصاد غرب ایران را متحول میکند
مدیرعامل صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب گفت: طرح GTTP اسلام آباد غرب یک دستاورد ارزشمند است و فاز مهندسی این طرح بر پایه دانش فنی ایرانی و تلاش های انجام شده از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی زیر مجموعه
شرکت ملی صنایع پتروشیمی رو باتمام است”
“سید عبدالعظیم پلاسعیدی مدیرعامل صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب درگفتگو با خبرنگار روابط عمومی
اظهارکرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در تحقق
شعار جهش تولید سال 99 ، در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس واقع در منطقه محروم اسلام
آباد غرب واقع دراستان کرمانشاه بررسی احداث یک مجتمع پتروشیمی جدید بر پایه دانش
بومی سازی شده داخلی و کاتالیست ساخت داخل را آغاز کرده است.
پلاسعیدی تصریح کرد: خوشبختانه تمام زیرساخت ها از جمله گاز ، آب ، برق ، زمین ، راه های
دسترسی و مجوزهای مربوطه برای اجرایی شدن این طرح ، اخذ و آماده شده است.
وی افزود: این طرح در زمینی به مساحت تقریبی 54 هکتار احداث خواهد شد و فعالیت های
مهندسی تبدیل گاز طبیعی به متانول به ظرفیت 660 هزار تن در سال و تبدیل متانول به
پروپیلن به ظرفیت 120 هزارتن رو باتمام است و مدارک مهندسی پایه 120 هزار تن محصول
ارزشمند پلیپروپیلن آغاز شده است.
پلاسعیدی ادامه داد: این طرح ضمن بومی سازی و استفاده از توانمندی ساخت داخل و رونق
سازندگان ایرانی ، مرجع صنعتی تکرار پذیری و الگویی برای احداث 24 طرح مشابه
پتروشیمی میباشد که به دلیل تحریم ها و عدم انتقال فناوری خارجی ، متوقف مانده است
و علاوه بر موارد مذکور ، اشتغال زائی و رونق اقتصادی منطقه اسلام آباد غرب را نیز
بدنبال خواهد داشت.
وی با بیان این که طرح مذکور که بعنوان پتروشیمی چهارم کرمانشاه نیز شناخته می شود
هیچگونه ارتباطی با طرح های بخش خصوصی که قبلاٌ در این منطقه تعریف شده اند ،
ندارد گفت: فاز نخست این طرح ، تولید محصول ارزشمند پروپیلن از متانول میباشد که
نیاز جدی صنایع پایین دست کشور جهت تبدیل به پلی پروپیلن را تامین خواهد کرد.
مدیرعامل پتروشیمی اسلام آباد غرب افزود: در این راستا و در مدت کوتاهی که از آغاز فعالیت
های مهندسی گذشته است بیش از 70 درصد مدارک مهندسی پایه توسط متخصصین ایرانی تهیه
و تولید گردیده و برگزاری مناقصات بر پایه اطلاعات مهندسی شروع گردیده و منابع
مالی تامین گردیده است و تعداد زیادی از مجوزهای زمانبر جهت احداث پروژه اخذ شده
است و به محض صدور مجوز شورای اقتصاد از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و
همچنین مجوز شروع بکار هیات وزیران ، آمادگی لازم برای کلنگ زنی و شروع فوری
عملیات اجرائی در سایت با توجه به تامین منابع مالی و پیشرفت مهندسی طرح و همچنین
وجود زیر ساخت ها در استان کرمانشاه – اسلام آباد غرب، وجود دارد.
به همت بلند معاون محترم وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی جناب آقای مهندس بهزاد محمدی و حمایتهای بیدریغ اعضای محترم هیات مدیره NPCو مدیران و مشاورین ستاد، صورتجلسه تحویل زمین طرح ملی GTPP در تاریخ1399/03/03 با منطقه ویژه اقتصادی زاگرس امضا و زمین تحویل مجری طرح گردید.
سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد تومانی در پتروشیمی اسلام آباد غرب/ جهش تولید در استان با تلاش و کار مضاعف
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ابزار اصلی جهش تولید سرمایه گذاری است، گفت: بر اساس توافق صورت گرفته شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در اسلام آباد غرب سرمایه گذاری خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمانشاه؛ هوشنگ بازوند در جلسه هماهنگی نهایی برای شروع عملیات اجرایی شرکت صنایع پتروشیمی اسلام آباد غرب با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری و نامگذاری سال ۱۳۹۹ تحت عنوان جهش تولید خاطرنشان ساخت: تسریع و تسهیل در انجام امور با بهره گیری از تمامی ظرفیت ها و امکانات موجود با تلاش و کار مضاعف به صورت جهادی در اولویت قرار دارد و برای تحقق این شعار عزم راسخ و جدیت کامل در استان وجود دارد.
مقام ارشد استان ضمن تشکر از تلاش و پیگیری جدی همه مسوولین برای آغاز روند عملیات پتروشیمی چهارم استان کرمانشاه افزود: این شرکت در سه فاز و ۴ مجتمع در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید که برای تسهیل وتسریع در انجام امور اجرایی، منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب و اتاق بازرگانی نیز همکاری لازم را داشته اند و قابل تقدیر است.
استاندار کرمانشاه از عنایت ویژه دولت و وزیر نفت برای اجرایی شدن این پروژه تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت: با بهره برداری از این طرح عظیم شاهد تحول اساسی در غرب استان خواهیم بود وبر این اساس در سال ۹۹ اعتباری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان در پروژه سرمایه گذاری می شود که در مسیر توسعه و پیشرفت استان موثر است.
بازوند تصریح کرد: امروز تفاهم نامه نهایی با سرمایه گذار « شرکت صنایع ملی پتروشیمی ایران» امضاء شد و قرارداد اجرای طرح واگذاری زمین منعقد و گام اساسی برای شروع پروژه برداشته شد.استاندار کرمانشاه در خاتمه اولویت اصلی استان را تداوم روند کاهشی نرخ بیکاری، رونق و جهش تولید وتمرکز بر پیشرفت وتوسعه برای رفاه و شکوفایی اقتصادی ذکر کرد و گفت: برای تحقق این موضوع همه ظرفیت ها را بکار خواهیم گرفت.
مبایعه نامه خرید زمین اجرای طرح های متانول ، پروپیلن ، پلی پروپیلن در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس واقع در اسلام آباد غرب به تاریخ ۳ / ۲/ ۹۹ به امضای معاونت محترم وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسید ، با امضای این مبایعه نامه ، زمین طرح ، تحویل و عملیات اجرایی در سایت ظرف ماههای آتی آغاز میشود .
مبایعه نامه
ارتباط با ما
۸۴۹۹۱: شماره تماس
۱۴۴نشانی:تهران، خیابان شیخ بهایی شمالی، شماره
کد پستی:۱۹۹۳۸۳۴۵۵۷
GTPP@Nipc.ir : پست الکترونیک